Суспільство (відео)

Ковзанка, фотозони, фестиваль олів’є і глінтвейн-паті: Красну площу готують до новорічних свят (Відео)

Красну площу Чернігова готують до різдвяно-новорічних свят. Головна 17-метрова ялинка міста вже стоїть повністю одягнена в ілюмінацію. Цьогоріч на ній з’явилися нові іграшки – величезні сови, які вночі світитимуться ліхтарями.

«Що я вам скажу, не подобається мені ялинка. Бо вона мертва, а мертве воно і є мертве», — чернігівець Микола

«Я навіть здивувалася, що так рано в нас ялинку встановили, подобається, гарна ялинка», — чернігівка Надія.

«У суботу відбулось тестування, все працює, і ми готові засвітити ялинку вже на офіційному відкритті, що відбудеться 19 грудня», — заступник чернігівського міського голови Ольга Хоніч.

Якщо посприяє погода, 19 грудня на Миколая запрацює і льодова арена. Нині на ній тривають монтажні роботи. За розмірами ковзанка така ж, як і минулого року.

«Хлопці працюють не покладаючи рук і не звертаючи уваги на те, що великий мороз. Ми будемо докладати всіх зусиль, щоб встигнути, щоб відкрити вчасно, щоб це було свято», — менеджер Центрального парку культури та відпочинку Вікторія Галимська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Караван «Кока-Кола» цьогоріч не приїде до Чернігова

Завезли на Красну площу і дерев’яні конструкції, які нагадують будиночки. Їх повністю прикрашають гірляндами.

«Прикрашаємо дахи будиночків, на один будиночок – десь 50 метрів», — електромонтер Сергій Цалуй.

Невдовзі поряд із ялинкою з’являться святкові фотолокації і фуд-зона. Відкриватимуть казкове містечко о 17-й годині.

«Ми плануємо зробити цікаву театралізовану виставу, яка розпочнеться біля П’ятницької церкви, потім будуть промови й урочисті відкриття на головній сцені нашої ялинки», — начальник Чернігівського міського управління культури Олександр Шевчук.

Казкове містечко працюватиме до 13 січня. В управлінні культури підготували чимало розваг для жителів і гостей міста – це і фестиваль сала та олів’є, а також глінтвейн-паті. Кожні вихідні на головній сцені свята відбуватимуться святкові заходи. А от якою буде новорічна ніч біля головної ялинки міста – у відомстві наразі ще думають.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Люди любят все яркое сделайте световое шоу !

Back to top button