Суспільство (відео)

Крок до цивілізації: Блистова засвітилася (Відео)

У селі Блистова Менського району сталася епохальна подія. Після чверті століття темряви на вулиці у вечірній і нічний час на стовпах з’явились новенькі ліхтарі.

 «Чи йти у сутінках, чи йти, щоб було видно, це ж багато значить», — мешканець села Блистова Володимир Петенок.

«Ми дуже раді, що нам його зроблять, вночі ходити як», — мешканка села Блистова Надія Кравченко.

Наразі реалізовується три проекти будівництва нових електромереж у Блистовій. Перший із них – вуличне освітлення – за власні кошти встановили на кілометровому відрізку вулиць.

«Сьогодні ми вмикаємо вулицю Довженка та Шевченка, решта проектів розміщена на платформі Фонду регіонального розвитку. Думаю, до кінця року ці проекти будуть реалізовані», — блистівський сільський голова Роман Боюн.

«Це хорошу справу вони роблять, що світло проводять, ввечері буде видно і людям не страшно ходити буде, зараз така обстановка, що люди бояться ходити», — мешканець села Блистова Михайло Сироїд.

Вуличне освітлення у селі стало можливим завдяки підтримці з боку районної ради та народного депутата Валерія Давиденка, який бере активну участь у поліпшенні життя у віддалених куточках Чернігівщини.

«Цей комфорт називається життям, він має бути однаково доступним як у місті, так і в селі. Тому й освітлюємо, допомагаємо по мірі своїх можливостей громадам, що не байдужі до людей, які живуть у них на територіях», — народний депутат України Валерій Давиденко.

У планах на 2018 рік – освітити весь населений пункт. Для цього треба замінити застарілі дерев’яні електроопори. Утім, не тільки на вуличне освітлення можуть розраховувати місцеві селяни. Голова районної ради має цілий план – схему розвитку до 2021 року населеного пункту, що входить до Менської громади.

«Шатровий дах треба робити? Дороги тут є, як ямковий ремонт, так і підсипка доріг.Треба таке в селі? Але якщо ми одразу за все вхопимося – не буде нічого, та якщо я сказав, що будуть меблі у початкові класи, воно буде, і якщо йти поетапно, то результату чекати недовго», — голова районної ради Олександр Мисник.

У рамках візиту до Менського району голова районної ради разом із народним депутатом відвідали й село Стольне. Тут за допомогою обранця встановили єдиний на весь населений пункт дитячий майданчик. Ініціаторами облаштування ігрової зони стали одинадцятикласники.

«Завуч наш, Олена Миколаївна, наштовхнула на думку, що нам треба залишити після себе слід.Завжди приїжджають влітку багато онуків до бабусь, вони бігають на асфальті, машини їздять, це небезпечно. Ми вчора тільки поставили, дітей уже тут дуже багато», — учениця 11 класу стольненської ЗОШ Людмила Щерба.

«Ми дуже задоволені, що нам зробили  майданчик, дітей у нас багато. Дякуємо 11-му класу, Давиденку та Миснику, які відгукнулися та допомогли», — мешканка села Стольне Тетяна Власенко.

Дитячий майданчик ще дооблаштують, встановлять кілька гойдалок.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button