Суспільство (відео)

Квест-гра, або Як чернігівські школярі «мандрували» англомовними країнами (Відео)

Так розпочався англомовний філологічний квест «Мандруючи світами». У ньому взяли участь чернігівські школярі 7 – 9 класів, в ігровій формі вони здобували знання з різних предметів і моделювали життєві ситуації.

«Діти в усі часи любили гратися. А сучасні діти вирізняються тим, що хочуть застосовувати свої знання у формі гри, що принесе їм якесь задоволення», — Наталія Манжола, методист з іноземних мов методичного центру управління освіти ЧМР.

«Щоб діти мали змогу брати участь не тільки в шкільному житті, а й могли спілкуватися зі своїми однолітками», — Наталія Рибалко, вчитель з іноземної мови чернігівської школи №2.

Команди складалися з 4 учнів. Вони отримували маршрутний лист, за яким пересувалися від однієї станції до іншої. Роль станцій відігравали зали Художнього музею імені Галагана. На кожній станції команди отримували специфічні завдання, що стосувалися переважно англомовних країн. Від такого педагогічного підходу діти були у захваті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль «Обдаровані діти Сновщини» зібрав 225 юних талантів

— Там виконують завдання всілякі. Ти розвиваєш свій мозок.

— Квест – це послідовність подій, у яких знаходиш логіку та намагаєшся пройти на наступний рівень. Тобто це весело і під час цього можна гарно провести час.

— Треба шукати відповіді на якісь головоломки. Розв’язувати задачі.

Квест передбачав навіть подарунки. Так, учасники команди, яка зайняла перше місце, отримали флешки, за друге місце – блокноти і за третє – шоколадки. Але тут, мабуть, як ніколи підходить «олімпійський» принцип: головне – не перемога, а участь.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button