Суспільство (відео)

Легалізація «переправи»: в Чернігові планують облаштувати «північні ворота» (Відео)

Узаконити нелегальну зупинку – такі собі «ворота» до північних районів області – взялися в мерії. В народі цю зупинку називають «переправа». На ній чернігівці та гості міста «голосують», зупиняючи транспорт до Менського, Сновського, Корюківського, Городнянського та інших районів Чернігівщини.

«Тут якраз усі машини виїжджають – і центральна, і з повороту з Ниви». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хамство в маршрутках: чернігівці потерпають від «транспортних» конфліктів

Нещодавно депутати міськради ініціювали встановлення там офіційної зупинки. «Автостопи» такому раді.

«Людям треба їздити. «Кишеньку» хоч якусь зробили б».

«Звісно. Тому що ось мені треба, але не кожен зупиняється. Бо бояться, тут зазвичай стоїть пост ДАІ або машина ДАІ, щоб тут ніхто не сідав».

А от місцеві не дуже. Бояться ускладнення дорожньої розв’язки.

«Давайте просто сюди туалет поставимо. Сюди, щоб просто тут туалет був. 0.14 – 0.17 Тут і так перейти і проїхати неможливо».

«Та вона там он є. І там. Достатньо».

Наразі «зупинкове» питання лише опрацьовується. Процес це довготривалий. Цього року змін не чекаємо.

«Щоб цю ініціативу опрацювати, необхідно вирішити питання з комісією з організації дорожнього руху, поліцією, повинен бути розроблений відповідний проєкт. А найголовніше – під це все мають бути закладені кошти», — Ярослав Куц, керівник управління житлово-комунального господарства ЧМР.

У поліції зазначають, що встановлення там зупинки потребує додаткових інфраструктурних змін. Інакше не дозволяє закон.

«Там обов’язково має бути заїзна кишеня. Якщо вона буде відсутня, то транспортні засоби зупинятимуться на проїзній частині. Вони будуть зупинятись із порушенням Правил дорожнього руху. Зупинка забороняється в місцях, де відстань між суцільною лінією і транспортним засобом, що зупинився, менше як три метри», — Анна Чернявська, пресофіцер Чернігівської патрульної поліції.

Поки що жодних заяв із облаштування там зупинкового комплексу до патрульної поліції не надходило. Тому дах над головою гості північних районів отримають у найкращому випадку весною.

 Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button