Суспільство (відео)

Максим Кідрук презентував у Чернігові містичний роман про школярів (Відео)

Цей неординарний чоловік у свої 32 роки вже побував у 35 країнах світу, здійснив приголомшливі мандрівки в різноманітні таємничі місця і написав зо два десятки книжок. Більшість із них стали українськими бестселерами. Йдеться про відомого українського письменника Максима Кідрука, який у рамках свого туру «100 міст» побував у Чернігові.

«Насправді я в Чернігові був востаннє у 2009 році – я сюди приїжджав із Андрієм Курковим. Тоді в мене була видана всього 1 книга. Андрій Курков робив свій тур і взяв мене з собою розкручувати як молодого шмаркатого пацана», — розповідає письменник Максим Кідрук.

Писати Максим Кідрук почав після першої мандрівки до таємничої Мексики. Утім, популярність до автора прийшла не одразу.

«Я розіслав рукопис у шість найбільших тоді видавництв й у всіх отримав відмову. Але моя подруга без мого відома відправила цей рукопис на конкурс «Коронація слова», і я був здивований, коли через півроку мене запросили на нагородження і я отримав другу премію. Коли я спускався зі сцени, то мене вже чекали ті ж 6 видавців із готовими контрактами», — згадує письменник Максим Кідрук.

У Чернігові письменник розповів про цікаві моменти, які траплялися з ним під час мандрів. Також коротенько розповів про весь свій літературний арсенал і презентував свою нову книгу під назвою «Не озирайся і мовчи».

«Почали оцей божевільний марафон «100 міст». Уперше в історії України сучасний український письменник презентує свою книгу одразу в 100 містах, і Чернігів, безперечно, не міг випасти з цієї сотні», — зазначає письменник Максим Кідрук.

Книга «Не озирайся і мовчи» – це містичний роман з елементами жахів і техно.

Події роману розгортаються довкола чотирнадцятирічного юнака на ім’я Марк, який у своїй школі є об’єктом постійних цькувань і знущань. Знайомство хлопця з дівчиною Сонею приводить його до місця, що зупинилось у часі, де той може сховатись від своїх життєвих негараздів, однак ця місцина є осередком значно страшніших речей. Утім, краще самим почитати, ніж послухати про те від інших.

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button