Суспільство (відео)

Маршрутки – до промзон: у Чернігові розширили мережу громадського транспорту (Відео)

До промислових зон Чернігова почне їздити громадський транспорт. Рішення про розширення мережі транспортного сполучення ухвалили на черговому засіданні виконавчого комітету.

«Там зараз зовсім відсутнє сполучення і зверталися мешканці. Також на Квітневій почало підприємство працювати, тож треба його забезпечити. І з понеділка ми знайшли можливість додати там автобуси, аби забезпечити та витримати інтервал 12 хвилин», — начальник Управління транспорту ЧМР Олександр Рижий.

Нового маршруту не створюватимуть, утім, зміни внесуть до руху вже наявного 29-го автобусного сполучення. Таким чином вдасться з’єднати промислові райони міста з деякими мікрорайонами. З огляду на те, що до цього громадський транспорт сюди не доїжджав зовсім, на нововведення очікує чимала кількість містян.

«Я хочу нагадати містянам, що зараз відновлюється пасажирське сполучення в місті Чернігові, в тимчасових міських автобусних маршрутах. Проаналізувавши всі звернення містян до управління транспорту, було вирішено не відкривати додатково новий маршрут, а продовжити маршрут номер 29-й від вулиці Незалежності до «Автозаводу» через вулицю Квітневу та від вулиці індустріальної до «Хімволокно». Таким чином ми збережемо кількість машин і залишимо інтервал поїздок на 29-му маршруті», — начальник Управління транспорту ЧМР Олександр Рижий.

Сьогодні транспортна мережа міста поступово відновлюється. Щодня Черніговом курсує транспорт, який забезпечує перевезення містян.

«Сьогодні щодня в місті виходять 75 одиниць автобусів середнього та великого класу, а також 45 одиниць тролейбусів», — начальник Управління транспорту ЧМР Олександр Рижий.

Окрім нововведень у транспортній системі, на засіданні обговорили кошториси капітальних ремонтних робіт у постраждалих під час обстрілів багатоповерхівках.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button