Суспільство (відео)

Мер Чернігова вирішив погратись у «дитячий садок» (Відео)

На початку серпня представники різних молодіжних громадських організацій висловили ідею – створити молодіжну раду при Чернігівській міській раді. Щоб молодь власною ініціативністю мала можливість долучатись до розбудови міста.

«Почали готуватись десь на початку серпня, поспілкувались із представниками інших молодіжних рад з інших міст», — Олександр Тарнавський, громадський активіст.

«Ми працювали більше ніж півтора місяця. Напрацювали положення, яке ми 5 вересня подали до міської ради», — Антон Поляков, громадський активіст.

5 вересня подали до міської ради – й одразу ж мер щось побачив в очах іншої молоді, тієї, що навчається.

«Дивився, ті іскорки в очах. Вже дівчата, хтось із дівчат, які навчаються на туризмі. Є такі? Свої бачення, як розвивати, що розвивати. Я вважаю, що нормальним є питання створення молодіжної ради при міському голові», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Коли ж побачив очі молоді, яка вже навчилася і долучається до розбудови свого міста, то просто втік.

«Це трішки була неадекватна реакція. Він утік, іншого я не маю слова», — Катерина Кулініч, громадська активістка.

«Мер нас привселюдно обізвав неадекватними, сказав, що нас водометами треба розганяти, і втік із засідання», — Антон Поляков, громадський активіст.

«Незрозуміла поведінка. Якщо чесно, це було як дитячий садочок», — Сергій Гривко, громадський активіст.

А тікаючи від членів потенційної Молодіжної ради, встигав підбирати образливі формулювання для характеристики їхнього візиту.

«Я не готовий до такого формату – спілкуватись тоді, коли кому спаде на думку. Ішов по вулиці – зайшов. Будь ласка, 5 хвилин», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Молоді громадські активісти обурені поведінкою мера. Адже завітали для того, щоб у діалозі вказати на протиправні обмеження для молоді щодо вступу до цієї ради. Офіційно молодь – це люди до 35 років, мер же захотів створити раду тільки зі студентів і школярів. Більше того, не при міській раді, а особисто при самому собі.

«Якщо чесно, я ставлюсь байдуже до цього, але я не хотів би, щоб вона називалась Молодіжною радою, тому що туди не можуть входити представники молоді. Там можуть бути тільки представники учнівської та студентської молоді. От, наприклад, мені 25 років, і, якщо я не навчаюсь, то я не можу ввійти до цієї ради, навіть якщо я активний громадянин», — Олександр Тарнавський, громадський активіст.

«У демократичній державі, де мер створює Молодіжну раду із студентів і школярів, водночас обмежуючи право входу туди працюючої молоді. Це створює додаткові сумніви щодо реальності дій цього органу, що він узагалі не матиме власної думки, якщо вона не збігатиметься з думкою мера», — Катерина Кулініч, громадська активістка.

Порозумітись вдалося вже після наради. Проте остаточне рішення здається дивним – Владислав Атрошенко створює свою раду для студентів і школярів, молоді громадські активісти – свою, що відповідатиме всім нормам закону.

«Мер сказав: створюйте свою раду. Я створю свою», — Сергій Гривко, громадський активіст.

До речі, активісти зазначили, що в подальших діалогах мер попросив вибачення за різкі слова на їхню адресу. Також профільний заступник міського голови Ольга Хоніч нібито погодилась не називати дорадчий орган при мерові молодіжним, замінивши його більш доречними термінами на зразок «студентська рада» або щось таке інше.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Чего все лезут в городской совет — все делается — подумаешь крадёт немного! Ну и что, зато делается!

    1. Запомните…красть НЕЛЬЗЯ. Выполнение прямых обязанностей. ..его работа. Пока мы будем так думать (крадет немного….), вся шваль города будет сконцентрирована в горсовете. И красть они будут не немного, а все до чего достанут. Алчность границ не знает…. Наши родители тоже думали…наворуются и будут работать на благо людей…У чему пришли?

  2. Стаття 5 Конституції Украиїни говорить про те, що єдиним ждерелом влади в Украиїні — є народ. Мер — посада виборча і повноваження його делеговані.

  3. Для фанатов «хоть,что-то делаеться»,человек должен выполнять свои обязанности честно, а воровство наказываться. Вор должен сидеть в тюрьме,а не в кресле мера…

Back to top button