Суспільство (відео)

Мер про «бл*дей», які слугують Росії, та тероборону: емоційна нарада у муніципалітеті (Відео)

Чергова нарада в мерії розпочалася з того, що мер висловив свою думку щодо ситуації, яка нині склалася в Україні. Він вкотре згадав про організацію тероборони в місті та зазначив, що чинне законодавство не дає простору для будь-яких його ініціатив як міського голови в цьому напрямі.

«Я оголосив би призов на навчання терміново військовозобов’язаних. Ще кілька місяців тому треба було в кожному місті визначити чіткий перелік об’єктів критичної інфраструктури. Військові спеціалісти дали би чіткий розрахунок кількості бійців, які охороняли б ці об’єкти. Помножити на 3, три зміни. Закликати резервістів провести навчання, розставити по об’єктах. У критичний час видати зброю на руки», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також під час наради розповіли, що захворюваність на коронавірус у Чернігові продовжує знижуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міський голова запропонував свій варіант організації тероборони

«Якщо порівнювати попередній тиждень, то 2543 особи проти 2694. Те саме з госпіталізованими. 144 проти 151 особи. На жаль, кількість померлих становить 28 осіб за минулий тиждень. Цей лютий у рази перевищує показники лютого минулого року. хоча в лютому минулого року була не на висоті хвиля захворюваності. Щодо вакцинованих, то на сьогодні повністю закінчила вакцинацію 111 741 особа», — Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Начальник управління освіти Василь Білогура повідомив, що наразі збільшується кількість дітей, які відвідують садочки.

«Якщо говорити про відсоток відсутніх минулого тижня, то це було десь 48-46%, станом на сьогодні відсутніх зменшилося до 42-41,5%. На самоізоляції на сьогодні перебуває тільки одна група. До завтрашнього дня призупинено освітній процес у ДНЗ №26 у зв’язку з захворюванням на кухні. Зараз там тривають обстеження. Якщо все добре, то з завтрашнього дня мають відновити свою роботу», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Заклади загальної середньої освіти. Кількість відсутніх становить приблизно 15%.

«Із них через хворобу десь 11,5%. На самоізоляції перебувають 19 класів у звязку з випадками захворювань на ковід. Додатково шість класів на дистанційному режимі роботи у зв’язку з іншими захворюваннями – ГРВІ та інше. Усі заклади загальної середньої загальної освіти працюють в очному режимі, окрім точкових класів», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У муніципалітеті розповіли, як працює місто в нинішній ситуації

Після цього мер знову повернувся до обговорення безпекової ситуації в Чернігові. Він зазначив, що наразі місто працює у звичному режимі.

«Місто працює в сталому режимі. Для керівників я можу сказати, що в цій напруженій ситуації, яка є, то вона… тільки відповідальність відносно ваших службових обов’язків. Прохання транслювати спокій у колективи. Колективи мають працювати злагоджено», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Далі промова мера стосовно ситуації в Україні стала особливо емоційною. Він висловився про керманичів, які в різні періоди керували Україною.

«Одні бл*ді слугують Росії, бл*дь, а другі, вибачте за слово, іншим нашим «друзям». А хто ж буде слугувати Україні? Коли ми почнемо слугувати Україні, то все в нас буде добре», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окрім цього, на нараді вже традиційно обговорили благоустрій прибудинкових територій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button