Суспільство (відео)

«Мертві душі» управління освіти: для кого звільняють вакансії (Відео)

Чернігівське міське управління освіти знайшло «мертві душі». За ними ховались півставки музичних і фізкультурних керівників у дошкільних навчальних закладах.

Навантаження до ставки вони отримали, бо за п’ять робочих годин реально не встигали надати якісну освіту дошкільнятам та ще й підготувати загальні свята. За все це педагоги ледве наскрібають чотири тисячі зарплатні. Тепер додаткове навантаження у музпрацівників забирають.

«Йшлося про те, що, якщо у садочку вільна посада, то її треба декларувати в центрі зайнятості… Це ж за законом», — в.о. начальника управління освіти Віра Казимир.

Віра Казимир переймається за ще не працевлаштованих.

«Усі мають рівні можливості для працевлаштування», — в.о. начальника управління освіти Віра Казимир.

Та, вона, мабуть, забула, що мала би насамперед забезпечити конституційне право на освіту дошкільнят. А за таких умов люди працювати відмовляються. Наталія працює музичним керівником кілька років. Каже, за день встигає провести урок у сімох групах. Ще й свята підготувати. А тепер їй доведеться готуватися вдома, а урок музики проводити лише кільком групам. Решта не встигне.

«Я маю звільнитися із цієї роботи бо як на 2 600 я можу прожити», — музичний керівник Наталія.

Жінка просить не показувати її обличчя та змінити голос, адже їх уже попередили: хто привертатиме увагу громадськості – тому буде непереливки.

«Ми намагалися об’єднатися із іншими колегами на того чекає звільнення», — музичний керівник Наталія.

Та от забезпечити садочки досвідченими педагогами з музичною освітою не так уже й просто. Принаймні в міському центрі зайнятості, на який так посилається Віра Казимир, знайшлися лише кілька осіб, які мають хоч якийсь стосунок до поставлених вимог.

«В Чернігівському міському центрі занятості зараз є шестеро людей, які мають освіту відповідну… працювати керівниками музичних гуртків», — начальник міського центру зайнятості Світлана Серб.

У базі центру зайнятості заявку на заміщення вакантної посади подав лише один садочок, однак охочих працювати за зарплатню 2 700 грн не знайшлося. Нагадаємо, що в місті 77 дитячих дошкільних закладів.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператор:Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. А що так взялися за музкерівників? Кому вони судять?

  2. ура! атрошка победил коррупцию в детских садиках! деревья вырубаются сначала, а потом происходит рещщение исполкомчика-норм. а в садики канцелярию закупили для деток за бюджетные деньги или лучше хфонтанчик очередной пристроить нужной хфирмой?

  3. помним, эти руки никогда ничого не не брали, а лопата гребет.

Back to top button