Суспільство (відео)

«Ми, як піддослідні кролики», – чернігівці про тарифи (Відео)

Найвищий по всій Україні тариф на опалення. Другі за величиною, після столиці, тарифи на утримання будинків. І останні в списку обласних центрів за розміром заробітної плати. Так сьогодні живе Чернігів.

Ніби підтверджуючи статус міста легенд, його керманичі запевняють людей – до космічних сум у платіжках не мають жодного стосунку. Тим часом виступ заступника чернігівського міського голови перед НКРЕКП засвідчує протилежне.

Такі подвійні стандарти місцевих керманичів завели людей у глухий кут.

— Я не хочу заробляти на життя. Я хочу жити», – так колись казав письменник Оскар Уайльд, сьогодні його слова повторюють пересічні чернігівці, – Альона Макаренко, журналіст.

— Якби зробили нам європейські пенсії і європейські зарплати, тоді нехай би були в нас і європейські ціни на всі комунальні послуги. Оце було б правильно. Але коли ми лишаємося жебраками, а нам нав’язують щоразу більші платежі, то це дійсно дуже неправильно. Це гноблення власного народу. 

— Люди вже не спроможні платити таку ціну за комунальні послуги.

— Це просто нажива на людському горі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орден «За тарифну політику»: Атрошенко хоче нагородити «тепловиків»

— Як жити пенсіонерам, як жити робочим, уявіть собі. Треба, щоб воно толково було і щоб усе було нормально у нас.

— Необґрунтовано, ми не можемо зрозуміти, чому воно підвищується, оце найпротивніше. І ніхто не може пояснити, тобто ми, як піддослідні кролики, платимо і все. Загалом, ми самі й винні, виходить.

— Я неоднозначно до цього ставлюся, тому що хочеться підтримати і міську владу, бо є зрушення в гарному напрямі. Але стосовно комуналки – монополія до хорошого ніколи не приводила.

Журналіст Альона Макаренко

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button