Суспільство (відео)

Мільйонні проєкти: як отримати кошти на громадські ініціативи (Відео)

10 березня розпочато прийом робіт на конкурс проєктів всеукраїнського громадського бюджету. У ньому можуть брати участь повнолітні жителі області, місцеві установи та громадські організації. Про це повідомили під час брифінгу в облдержадміністрації.

«Проєкти повинні мати будівельну складову, а зважаючи на те, що ці проєкти мають бути реалізовані цього року, то повинна бути виготовлена і проєктно-кошторисна документація», — Юрій Сухомлин, начальник управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадський бюджет як шлях взаємодії влади і громади

«Загальна кошторисна вартість проєктів будівництва має налічувати понад 5 млн грн, для інших проєктів – це понад 1 млн. Термін реалізації повинен становити від 1 до 3 років», — Олександр Понуренко, регіональний адміністратор платформи «Всеукраїнський громадський бюджет».

Юрій Сухомлин також порадив усім учасникам конкурсу заручатися підтримкою органів місцевого самоврядування. Адже фонд конкурсу спрямовується виключно на об’єкти державної власності.

«І друге питання: залишається вимога ДФРР щодо співфінансування, тобто 10% має фінансувати певна територіальна громада чи місто», — Юрій Сухомлин, начальник управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА.

Голосування за проєкти відбуватиметься на онлайн-платформі «Східна Європа». Для цього треба зареєструвати свій електронний підпис. Одна людина може надати перевагу лише двом проєктам, після чого система сама вибудовує рейтинги. Далі проєкти, які набрали не менше 30% голосів, розглядає регіональна комісія.

«І вже оці проєкти, оцінені комісією, оці рейтинги, вони подаються на Мінрегіон. І в Мінрегіоні ще є міжвідомча комісія, яка передивляється проєкти за різними ознаками», — Юрій Сухомлин, начальник управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА.

Конкурс передбачає сім етапів. Перший із них – подача документів, – триватиме 30 днів. Докладніше ознайомитися з правилами конкурсу можна на сайті облдержадміністрації.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button