Суспільство (відео)

Водійське посвідчення поштою: на Чернігівщині запровадили нову послугу (Відео)

Від початку повномасштабної війни багатьом українцям довелося вирішувати проблеми відновлення документів. Під час виїзду з небезпечних та окупованих територій не завжди була можливість забрати з собою всі необхідні посвідчення або ж їх могли відібрати окупанти. Тож тепер послуга відновлення водійського посвідчення є однією з найпопулярніших. Аби подолати логістичні перешкоди та зменшити черги в сервісних центрах, в Україні впровадили нову послугу – доставка посвідчення водія Укрпоштою.

«Якщо особа планує отримати або поновити посвідчення водія і не має можливості звернутися до територіального сервісного центру, то за допомогою сайту Головного сервісного центру і цифрового підпису вона надає нам заявку на поновлення. Далі обирає свій шлях отримання вже готового посвідчення – перший варіант звернутися до нас, другий – замовити доставку за допомогою національного оператора поштового зв’язку»,- Микола Рудик, начальник Головного сервісного центру МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення до нормального життя: в громаді на Чернігівщині відновили доступ до реєстрів

Таким чином посвідчення можна отримати в найближчому відділенні Укрпошти або обрати доставку кур’єром додому. Також для зручності громадян у Чернігівській області працюють мобільні сервісні центри.

«Ці послуги так само відповідають нашим стаціонарним приміщенням. Це можливість поновити водійське посвідчення, це можливість поновити реєстраційні документи на транспортний засіб, перереєструвати його. Можливо здійснити продаж, уклавши договір купівлі – продажу в присутності нашого адміністратора, зробити дослідження транспортного засобу, бо разом із нами подорожують у цих мобільних сервісах фахівці експертної служби»,- Микола Рудик, начальник Головного сервісного центру МВС.

Загалом мобільні сервісні центри надають близько 30 послуг. Вони працюють на деокупованих територіях, а також там, де були зруйновані стаціонарні приміщення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button