Суспільство (відео)

Містика з Бобровиці: зі штрафмайданчика поліції зникла частина спеціалізованого автомобіля (Відео)

Залишки від автомобіля – саме так нині можна назвати стан спеціалізованої машини для асенізації. Замість того, щоб служити Бобровицькій громаді, вона перебуває в заручниках у місцевих правоохоронців. Ця майже детективна історія триває вже понад рік і перетворилася на справжній бобровицький блокбастер.

«У 2021 році до мене як до депутата Бобровицької міської ради звернувся колишній керівник комунального підприємства «Міськдобробут». З проханням, чи не могла б я посприяти у придбанні спеціалізованого автомобіля з асенізаційною бочкою для потреб громади. Адже такого на той час у нас не було», — Тетяна Олешко, власниця вилученого автомобіля.

Наприкінці 2021 року автомобіль був придбаний і переданий комунальному підприємству на підставі договору оренди за символічну 1 гривню. Та працював автомобіль недовго, адже політичні опоненти вирішили позбавити громаду спеціалізованих послуг.

«Складна політична ситуація, де йде політична війна, на додачу до тієї, що в країні. І цього керівника КП «Міськдобробут» було звільнено. Після чого він звернувся до мене і повідомив, що договір оренди не продовжували, він буде звільнятися, тож майно він поверне. Домовилися, він пригнав цей автомобіль у повністю технічно справному стані, в такому вигляді, як я і передавала йому в оренду», — Тетяна Олешко, власниця вилученого автомобіля.

А потім відбулося парадоксальне: вже в лютому до власниці автомобіля навідалися правоохоронці.

«До мене завітали працівники бобровицької поліції та прокуратури з ухвалою на руках про те, що вони проводитимуть обшук тут на території, із метою вилучення деяких запчастин із цього транспортного засобу. Ми нічого не ховали, автомобіль дійсно стояв тут, на цій території, в місті Бобровиця. Ми вийшли разом на вулицю, де стояв автомобіль, і вони хотіли вилучити ці деталі», — Тетяна Олешко, власниця вилученого автомобіля.

Що далі – то цікавіше: бобровицькі поліцейські вирішили забрати автомобіль повністю та перегнали його на свій штрафмайданчик. Паралельно з цим процесом у бобровицькій так званій пресі почали поширювати відверто брехливу інформацію про ситуацію з автомобілем. Шукати справедливості довелося в суді.

«І я вже була вимушена після звільнення наших територій із окупації звернутися до суду з метою повернення мені майна. Звернулася до Ніжинського суду, він виніс ухвалу, аби майно мені повернули в повному обсязі з усіма деталями. Працівники поліції та прокуратури подали апеляцію, але суд відмовив. Тобто на сьогодні рішення набуло повної юридичної сили та підлягає повному виконанню», — Тетяна Олешко, власниця вилученого автомобіля.

Тетяна Олешко запевняє, що спеціалізований автомобіль вона знову готова передати для потреб громади, аби він і надалі допомагав людям. Але, попри рішення суду, повернути машину вона досі не може. Більше того, журналістів на штрафмайданчик також не допускають і перешкоджають зйомці.

Він у свою чергу ситуацію не коментує, направляє до пресслужби Головного управління Національної поліції у Чернігівській області.

«Значить, у нас є відділ зв’язків із громадськістю, якщо вони нададуть вказівку, то я прокоментую. А так тільки через Чернігів», — Євгеній Войток, тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділення поліції №2 Ніжинського райвідділу поліції у м. Бобровиця.

Дійсно, як це можна коментувати?! За час, поки автомобіль перебував на штрафмайданчику в поліції, від нього залишилася лише частина. Немає навіть коробки передач. Чому так? Абсурдність ситуації в тому, що поліція вилучала цілий спеціалізований автомобіль з обладнанням, а після того, як машина побула «на зберіганні» у бобровицьких правоохоронців, від неї залишився мало не сам каркас.

«Поліція порушила кримінальну справу, безперспективну завідомо. Приїхали з обшуком і вилучили автомобіль. Потім цю справу закрили, бо там, звісно, не було жодних ознак складу злочину з самого початку. А суд безпосередньо ухвалив повернути майно власнику, вже 22-й день на сьогодні не виконується судове рішення. Чому? Цього пояснити, на жаль, вони не можуть», — Олексій Кінебас, адвокат.

Таким чином «обскубаний» автомобіль так і залишився на штрафмайданчику поліції. У Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області в день зйомки нам відмовилися коментувати ситуацію, тому ми надіслали правоохоронцям офіційний письмовий запит. А поки триває комунальна епопея і місцеві ділки, заручившись підтримкою бобровицьких правоохоронців, намагаються гратися в абсурдне протистояння – від цього страждають прості люди. В цій ситуації дійсно виникло чимало запитань до бобровицької поліції, тому Тетяна Олешко буде звертатися вже до ДБР. Отже, в цій історії ставимо три крапки та чекаємо подальшого розгортання подій.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

 

Ще статті по темі

Back to top button