Суспільство (відео)

«Моя війна»: ЧЕline зняв фільм про чернігівських учасників АТО (Відео)

Україна ще й досі пам’ятає резонансне відео, яке розлетілося інтернетом – бойовик Гіві допитує полонених кіборгів – захисників Донецького аеропорту. Він погрожує нашим бійцям і змушує їсти український прапор. Серед п’яти полонених був і ніжинець Сергій Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні офіційно завершена АТО: що це значить

Сергій Пархоменко з Куликівки, отримавши повістку, одразу пішов у військоммат, а потім у складі 41-го батальйону поїхав під Дебальцево. У гарячій точці життя йому врятував бронежилет – він порізаний осколками. У бронежилеті лежала ще одна міцна броня – листи від матері, донечки і дружини.

Артему Ільченку з Бахмача російсько-українська війна подарувала дружину. Поки він воював, на ворожій території, підконтрольній сепаратистам, дівчинка Марина готувала консервацію для українських солдат і чекала визволення. Артем закохався у Олену. Як ви вважаєте, де зараз живуть молодята – у Бахмачі чи в так званій ЛНР?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім’ї загиблих атовців отримуватимуть компенсацію за пам’ятники

Їх у нас уже понад 11 тисяч – Героїв сучасної війни, яка вже п’ятий рік триває на території нашої країни: призовники, добровольці, кіборги. Про кожного бійця можна складати вірші, присвячувати пісні та знімати фільми. Адже їхні подвиг і відвага, їхні життєві історії заслуговують на повагу, шану і пам’ять.

У фільмі «Моя війна» ЧЕline покаже історії про Героїв, чиї подвиги, можливо, ще не відзначив Президент, але для кожного з нас вони – переможці.

Ще статті по темі

Back to top button