Суспільство (відео)

Мої п’ятсот виїздів: Футбольна сповідь чернігівського вболівальника (Відео)

Сповідь футбольного вболівальника, цікаві моменти з життя, поразки, спогади про кожен епізод, пережитий разом із футбольними клубами України та національної збірної, з якими подорожував майже 20 років Олександр Волощук. Цей чернігівський мандрівник презентував книгу «Мої п’ятсот виїздів».

«Про те, що я старий футбольний фанат із 27-річним стажем, мало хто знає. Я почав їздити на футбольні матчі до інших міст ще задовго до того, як почав мандрувати з рахунком – це теж були мандрівки, своєрідні специфічні футбольні мандрівки. Це був кінець 80-х. Той футбол кінця 80-х для мене залишився, мабуть, найкращим», — ділиться спогадами письменник, мандрівник Олександр Волощук.

Пригадати всі свої виїзди Олександру допомогли його записи та щоденники, в які він щодня все занотовував.

«Триста сторінок. Усі п’ятсот виїздів описано. Деякі з них описано більш докладно, деякі дуже мало… п’ятсот виїздів, які були здійснені давно, вже можна нічого не пам’ятати… інколи мені слугували рукописна історія чернігівського фанатизму… колись я вів вручну такі товсті зошити, свої кожні виїзди», — розповідає Олександр Волощук.

Ідея написати футбольну сповідь спала на думку минулого року – саме до дня п’ятисотого, ювілейного, виїзду разом з улюбленими футбольними командами

«На обкладинці в нижній частині ви бачите чотири емблеми чотирьох футбольних команд. «Десна» Чернігів – це головна команда, за яку я вболіваю, за яку я зробив більшу кількість виїздів. Потім чернігівська «Легенда», «Дніпро», команда вищої ліги «Збірна України», з якою я почав їздити в 90-х роках», — продовжує письменник, мандрівник Олександр Волощук.

У книжці 300 сторінок із кольоровими фото, автор розповідає не тільки про себе, а й про своїх друзів, які разом із ним здійснювали футбольні мандрівки.

Журналіст: Олександра Жеглова

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button