Суспільство (відео)

На Чернігівщині дітей навчають виживати в екстремальних умовах (Відео)

11 днів у наметах посеред лісу, без телефонів і гаджетів провели три десятки школярів із Чернігівщини та інших куточків України. У музейному комплексі «Лісоград», що у Сновському районі, «Північний корпус» організував військово-патріотичний табір. Діти самі знаходили інформацію та реєструвалися, аби потрапити до табору. Навіть батьки до останнього не знали, куди збираються їхні діти. У таборі панує військова дисципліна. Діти не лише відпочивають, а й навчаються. Та головне – вони мають бути однією командою і допомагати одне одному в різних ситуаціях.

«Вони позбавлені спілкування із зовнішнім світом, і добре сприймають усі дисципліни та предмети. Вони навчаються військових дисциплін, патріотизму, знайомляться із сучасними героями», — співорганізатор дитячого табору Анастасія Гомбалевська (Василіса).

Діти отримували не тільки теоретичні, а й практичні навички. А насамкінець перебування в таборі на них очікував серйозний іспит. Вони мали на практиці продемонструвати, чогО навчилися: надавати медичну допомогу, влучно стріляти, швидко бігати, розпалювати багаття. Одним із найтяжчих етапів стала смуга перешкод. Дівчата брали участь на рівні з хлопцями.

Група мала діяти злагоджено та швидко. Кожному дали в руки іграшкові автомати. На всьому шляху подолання смуги перешкод учасників супроводжували інструктори і звукові ефекти.

Кожен із етапів група мала подолати за певний час. За помилки нараховували додаткові хвилини. Заключним завданням стало спорудження укриття та розпалення вогню. По завершенні разом з інструкторами діти підбивали підсумки іспиту. Попри складнощі і вік учасників, ніхто не пустив сльозу.

Стомлені, але щасливі вони йдуть відпочивати. Не шкодують про проведені дні посеред темного лісу, подалі від рідних, без інтернету. І радять одноліткам випробувати себе й отримати заряд на все літо.  Обов’язково хочуть спробувати ще.

«Подзвонити додому – це максимум. На гаджети не вистачало часу. Щодня щось нове», — Микита (Панда).

«Нас навчили збиратися вчасно – як фізично,так і морально. Навчили бути однією командою з людьми, яких уперше бачиш»,Олеся (Фрішка) 

«Їдьте. Тут класно. Можна підкачатись. Буду радити друзям, і мамі розкажу про свої успіхи в таборі», — Михайло (Орел).

Охочих потрапити до табору «Північного корпусу» значно більше, ніж місць. Тому організатори просять не ображатися тих, хто не зможе цього року відвідати табір. Наступна зміна вже буде не у «Лісограді», а ближче до Чернігова та річки. До табору хочуть долучитися і діти з Донбасу.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button