Суспільство (відео)

На Чернігівщині може повторитися трагедія, подібна до італійської Генуї (Відео)

43 людини загинуло, серед постраждалих – двоє українців. Такі наслідки трагедії, що сталася 14 серпня в італійській Генуї – міст Моранді обвалився через серйозні недоліки в техобслуговуванні, переконаний міністр інфраструктури і транспорту Італії Данило Тонінеллі. Від подібних трагедій не застрахована жодна країна. Небезпека на мосту може чекати будь-якої миті. І вона наблизилася до Чернігівщини.

«Це питання непокоїть у тому числі й адміністрацію, адже абсолютна більшість цих споруд побудована за радянські часи, багато з них вичерпали свої терміни експлуатації і ясно, що потребують дуже значних коштів, затрат матеріальних і людських для того, щоб їх підтримати у стані, який гарантував би безпеку нашим громадянам», — Сергій Болдирев – директор департаменту цивільного захисту та оборонної роботи ОДА.

Будує, перебудовує, ремонтує і доглядає мости служба автомобільних доріг в області. У якому вони нині стані, скільки таких, що вже вийшли з експлуатації, про суми освоєних коштів на їхні ремонти – про все це у відомстві дізнатися надто складно. Посилаючись на постійну зайнятість, керівництво уникає зустрічей з журналістами і не дає відеокоментарів. Тому чи може на Чернігівщині статися щось подібне до Генуйської трагедії – не відомо.

«Небезпека існує, бо дуже великий термін експлуатації цих споруд, навантаження порівняно з радянським часами стало дуже велике, транспорт став великогабаритним, тож мости руйнуються і потребують уваги», — Сергій Болдирев – директор департаменту цивільного захисту та оборонної роботи ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шик чернігівських дорожників: 1,4 мільйона на запчастини для іномарок

9 разів за день водій маршрутки Олександр перетинає міст через річку Десна. Трагедію у Генуї він бачив по телевізору, але сподівається, що на його маршруті подібних перешкод ніколи не станеться.

«Розуміємо, але якщо виникне небезпека, то ніхто їздити не буде: перед мостом розвертатимемося. А що робити? Ходитимемо пішки», — Олександр – водій маршрутки.

Тим часом ЧЕLine направив інформаційний запит до служби автомобільних доріг з переліком питань, які покажуть, наскільки критична ситуація з мостами на Чернігівщині.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Мост через речку Белоус терпит такие нагрузки от фур забитых по горло зерном, на которые он врядли рассчитан. но знака весового ограничения не имеет. Видимо, настолько хорош, что его несущие способности стремятся к бесконечности.

    З.ы. у нас как в пословице про мужика и гром.

Back to top button