Суспільство (відео)

На Чернігівщині невдовзі будуть обладнані всі початкові класи нової української школи (Відео)

До кінця цього року всі початкові класи в області мають отримати обновки за рахунок державної освітньої субвенції, що наразі надходить і використовується для забезпечення стандартів нової української школи.

«Це меблі, це дидактика і це комп’ютерна техніка – гаджети, мультимедійні проєкти, мультимедійні дошки. Тобто це все обладнання йде, і до кінця року ми кошти використаємо»,- Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

За словами Миколи Конопацького, вже закуплено приблизно 50% учнівського обладнання. Загалом же всі кошти надходять у громади, які через співфінансування самостійно закуповують необхідне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міській раді розповіли, чи будуть осінні канікули в школах

«Суми – 38,5 млн на область. Ми їх розподілили між громадами. Там орієнтовно 9 мільйонів на підготовку педагогічних працівників, на перепідготовку. Тож цим і займаємося сьогодні»,- Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Окрім цього, частина фінансування піде на навчання вчителів початкової школи, адже рівень їхньої підготовки має відповідати новим програмам і новим державним стандартам.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button