Суспільство (відео)

На Чернігівщині введено графіки аварійного відключення електроенергії (Відео)

Останніми днями чернігівці дедалі частіше почали проводити свої вечори при свічках. Йдеться зовсім не про романтику. Темними наші вечори зробили рашисти, які підло обстрілюють об’єкти критичної інфраструктури, таким чином намагаючись позбавити нас усіх благ.

10 жовтня Національна енергетична компанія «Укренерго» ухвалила рішення про введення графіків аварійного відключення у низці міст та областей. Чернігів – серед них. Таке рішення пов’язане з пошкодженням ракетними обстрілам електромереж Київського регіону.

«Те, що відбувається зараз, це аварійні відключення.

Вони вводяться за командою диспетчера НЕК «Укренерго», і спрогнозувати на нашому рівні, коли вони будуть введені, неможливо. Тому що лише він володіє інформацією про стан мереж», — директор ВП «Чернігівські міські електромережі» Олександр Короп.

Спробувати запобігти постійним аварійним відключенням можна. Основний спосіб – економія. Зараз українців масово закликають зменшувати обсяги споживання електроенергії. Та як це робити правильно?

«Не користуватися електроприладами в часи вранішнього та вечірнього максимуму. Вранішній максимум – із 8-ї та орієнтовно до 10-ї години ранку. Вечірній зараз – близько 16:30 і максимум на 18 – 20 годину. У цей період бажано зайве освітлення в оселях не вмикати», — директор ВП «Чернігівські міські електромережі» Олександр Короп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віялових відключень світла не буде — Укренерго

Також із метою економії варто знати, що деякі пристрої для роботи потребують більшої кількості електроенергії. Їх використання доведеться суттєво скоротити.

«Найбільше – вся електронагрівальна техніка: пральні машини, електроплити, чайники, мікрохвильовки. Це прилади, які найбільше споживають електричну енергію», — директор ВП «Чернігівські міські електромережі» Олександр Короп.

Звісно, складно без такого звичного для нас світла. Утім, варто пам’ятати, що для нас це – тимчасові труднощі. А наш ворог живе в постійній темряві. І навряд чи колись зможе з неї вилізти.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button