Суспільство (відео)

«На трієчку», – пішоходи оцінили культуру чернігівських водіїв (Відео)

Пропустити пішохода після того, як той ступив на «зебру», дотримуватися швидкісного режиму та інших Правил дорожнього руху. Ці вимоги законодавства здатні не просто врегулювати взаємовідносини пішоходів і водіїв, а й врятувати життя. Однак не всі готові їх виконувати. Пішоходи розповіли, як оцінюють культуру чернігівських водіїв.

«На «трієчку». Бо всі нехтують Правилами дорожнього руху. Не пропускають майже ніколи пішоходів. Манера їзди в них не дуже… Але не всі».

«Не завжди пропускають, Правил не дотримуються, навіть на світлофорі, якщо зелений сигнал, то треба дивитися, бо дуже часто вони їдуть».

«Часто їздять з порушенням правил, не дуже погано, але могло би бути краще. Завжди є до чого прагнути».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 17 березня почнуть діяти нові штрафи за порушення ПДР

«Здебільшого пропускають. За правилами стежать? – переважно стежать, але не завжди. Буває, що й ні».

«Відсотків 80 на 20. 80% пропускають. Мені взагалі подобається наше місто і наші люди. Я особисто, напевно, притягую позитивних, тому не маю на кого скаржитися».

«У мене взагалі жодних претензій ні до кого нема. Мені дуже подобається Чернігів. Я не бачу нічого, що могло б викликати в мене якесь невдоволення».

«Я щойно переходив через пішохідний перехід, бачу – машна. Я – назад. Він побачив і показує: «Проходь». А таких, щоб були нахабні, я сьогодні не зустрічав».

Згідно з статистикою, яку надає Патрульна поліція України, станом на кінець лютого на Чернігівщині сталися 452 ДТП. Частина з них – саме через хамство на дорозі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button