Суспільство (відео)

Наче він тут головний і тротуар тільки для нього: чернігівські пішоходи про новомодний транспорт (Відео)

Самокати, моноколеса, гіроборди, скейти та багато інших видів легкого персонального транспорту з´являється на вулицях Чернігова дедалі частіше. Хтось любить їздити на ньому сам, дехто потерпає від недобросовісних, інші ж не вбачають у цьому нічого поганого. Чернігівці розповіли, чи заважають їм любителі легкого транспорту в пішохідній зоні.

Чи заважають пішоходам люди на самокатах?

«Повинно бути спеціально відведене місце для цього. Якщо у Києві воно є, то ніхто нікому не заважає. Буває таке, що хтось їде на самокаті і біжить дитина. Це реально страшно, тому що ти не розумієш, що повинен робити той, хто їде».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники у «Нових Яриловичах» виявили незадекларовані електросамокати з Китаю (Фото)

«Позавчора я йшов із дружиною і такий хлопчик років десь 12-13 їхав просто на нас, він не збирався гальмувати. Нам довелося відскакувати від нього. Він їхав так швидко, наче він тут головний і тротуар тільки для нього. Потрібно, щоб працювала над цим держава, щоб вона вводила якісь правила, нормативи, бо останнім часом з’явилося багато таких легких транспортних засобів, які потребують цих нових правил».  

«Багато хто їздить не за правилами. І тому мені це не подобається. Мабуть, у нас лише штрафи діють».

«Я не зіштовхувалась, але це класно, коли можна взяти в оренду самокат і покататися. Я це схвалюю, це добре».

«Спорт – це здоров’я і життя. Я їх не бачила, якщо чесно. Бачила пізно ввечері, мене не зачепило, мені було нормально».

«Якщо є велосипедна доріжка, то ні, не заважає. Якщо нема доріжки, отже, заважає. Їм їхати чи то проїзною частиною, чи то тротуаром. Зіткнення автомобіля із самокатом – це тяжкі тілесні, а якщо зіткнення самоката з пішоходом – це неприємно, але не так трагічно».

Наразі у Верховній Раді уже ухвалено в першому читанні законопроєкт, який пропонує встановити правовий статус користувачів персонального легкого електротранспорту та передбачити для них основні права та обов’язки.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button