Суспільство (відео)

«Надзвичайні» Великодні вихідні: як відгуляла Чернігівщина (Відео)

Великодні свята минули, втім, українці ще й досі обговорюють найрезонансніші події вихідних.

На Київщині, приміром, молодик поранив ножем нацгвардійця та його собаку, на Житомирщині на Великдень згорів чоловік, який заснув біля багаття. Усі ці жахливі випадки сталися через надмірне вживання алкоголю. Хоч це і прикро визнавати, та навіть православні свята не заважають людям гуляти на повну.

Чернігівщина відгуляла вихідні без гучних подій. Утім, надзвичайні ситуації в області таки трапились.

Упродовж святкових вихідних на території Чернігівської області рятувальники гасили 15 пожеж, 9 – у житловому секторі, решту – в екосистемах.

— 17 квітня в селі Терехівка Чернігівського району під час пожежі житлового будинку отримав опіки 2 ступеня верхніх кінцівок 47-річний господар. Його доставили до лікарні. Цього ж дня в селі Данівка Козелецького району в одній із водойм було виявлено та піднято на поверхню тіло 20-річного чоловіка, — Олександр Івченко, помічник начальника УДСНС в області.

Рятувальники зазначають: у самому Чернігові особливих надзвичайних ситуацій цими днями не було. Окрім невеличкої пожежі на кладовищі в мікрорайоні Масани. Тут через необережне поводження з вогнем спалахнув смітник.

Медики ще підбивають підсумки вихідних днів і констатують: роботи було чимало. Утім, серед пацієнтів «швидкої» людей із алкогольним отруєнням не було.

— Багато було викликів, так. Значно більше, десь у середньому 250 за добу. Було багато викликів до церкви, люди не витримували, — Огняник Ганна, заступник директора з медичної роботи Чернігівського обласного центру екстреної медичної допомоги.

Мало не найспокійніше працювалось поліціянтам. Вони рапортують: завдяки профілактичним діям інцидентів вдалось уникнути. За громадським порядком біля кожного храму Чернігівщини стежили співробітники поліції.

— В охороні громадського порядку взяли участь 750 співробітників поліції. Криміногенна ситуація була, певно, найнижча за всі дні цього року, були лише поодинокі випадки, які привертали увагу поліції, — Едуард Альохін,  начальник ГУНП у Чернігівській області.

У поліції запевняють: посилене патрулювання подовжать і на поминальні дні.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button