Суспільство (відео)

Наклеп чи викриття: кондуктор написала заяву на звільнення (Відео)

Звичайна поїздка тролейбусом для 79-річної чернігівки Лариси Спіциної закінчилась травмами. У неділю, 5 листопада, по обіді немолода жінка поверталась додому, в район Пухова, везла з собою сумку на візочку. На вимогу кондуктора одразу знайти пенсійне посвідчення жінці не вдалося.

«А як цю сумку… спробуй її розверни всю. Вона каже, я знати нічого не хочу – йдіть. І давай мене виганяти. Я кажу: жінко, люба, тут 2-3 зупинки, будь ласка», — постраждала Лариса Спіципа.

Після категоричної відмови пасажирка вирішила таки вийти, але на сходинках застряг візочок.

«Я застрягла, а вона мені: виходьте. А я застрягла, допоможіть мені. Так вона мені як допомогла – я й вилетіла. Вона мене пульганула і я впала, головою вдарилась, спиною», — постраждала Лариса Спіципа.

«Дуже обурюємося таким ставленням до людини похилого віку, вона й слова то грубого ніколи не скаже, вона працювала вихователькою, м’яка жінка», — сусідка постраждалої бабусі Оксана Трухан.

Жінці викликали «швидку». Лікарі оглянули стареньку, порадили зробити рентген, але бабуся одразу відмовилась. Тільки наступного дня, почуваючись гірше, вирішила їхати до лікарні.

«У мене шия не повертається і ніби хребет болить», — постраждала Лариса Спіципа.

У травмпункті бабусю оглянув лікар-травматолог, призначив зробити аналізи та рентген.

«У нашої бабусі забій шийного відділу, поперекового та грудного відділу хребта на тлі остеохондрозу. Є підозра на забій нирки лівої.Такі травми спричиняються падінням із висоти», — лікар-травматолог міської лікарні № 2 Ігор Хандога.

Кондуктор, яка того дня працювала на маршруті № 7, власної вини в цьому інциденті не визнає. Переконує: працювала за правилами.

«Я не кричала, розмовляла як із вами зараз, пояснювала, що треба мати посвідчення, вона каже, що їй 80 років і в мене ніхто не вимагає посвідчення, а я їй відповіла, нехай вам навіть 180 років, ви повинні мати при собі посвідчення. Оце мої слова, більше я нічого не сказала», — кондуктор КП «ЧТУ»Валентина Клименко.

Розповіді бабусі Валентина називає наклепом. Розповідає: коли пасажирка збиралась виходити, її поруч навіть не було, а тому фізично не могла штовхнути немолоду жінку. Цю версію підтверджують й очевидці, жінки, які їхали в цей час у тролейбусі.

«Вона спустила сюди кравчучку, йде… кравчучку… усе попадало, розвалилося… і вона добряче отут гепнулася на цю сходинку – На другу? – На цю, якби її штовхали, вона випала б сюди», — свідок події Галина Годлевська.

«Кондуктора зовсім не було, вона була перед середніми дверима, вона цього навіть не бачила, як бабуля ця виходила, тільки у вікно подивилась, що впали речі», — свідок події Лілія Парамонова.

«Я помітила це, вискочила зібрати її речі, щоб не затримувати транспорт», — кондуктор КП «ЧТУ»Валентина Клименко.

У цей час чоловіки допомогли бабусі вийти з тролейбуса, посадили  її на бордюр.

«Вона почала імітувати втрату свідомості, вона почала пускати слину, але я працюю медпрацівником — це було штучне, те, що вона імітувала», — свідок події Лілія Парамонова.

Керівництво тролейбусного управління наразі намагається розібратися в ситуації.

«Наразі ми вивчаємо всі ці версії, будемо спілкуватися зі свідками, тільки потім можна буде дати офіційну фінальну заяву. Оперативних звернень до диспетчерської ЧТУ не надходило, а поскаржилися про пригоду лише за кілька годин. У нас завжди працює диспетчер, інспектор служби безпеки руху, вони були б там за 10 хвилин, але звернень, на жаль, не було», — фахівець із зв’язків із громадськістю КП «ЧТУ» Нікіта Вікторов.

Валентина Клименко працює кондуктором більше 10 років, переконує: подібний гучний інцидент у неї трапився вперше. Не витримавши тиску, жінка вже написала заяву на звільнення.

«Написала я заяву, який може бути стан, коли людину оббрехали ні про, що начальник сказав: або шукайте цю жінку, щоб вона підтвердила, як я кажу, або пишіть заяву, я не хочу принижуватися», — кондуктор КП «ЧТУ» Валентина Клименко.

Постраждалу ж бабусю шпиталізують до урологічного відділення, якщо таки виявлять забій нирки.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Похоже троллейбусное начало заниматься отбеливанием своего имиджа. Огромная просьба связаться со мной настоящих свидетелей инцидента. Все, кто видел и может подтвердить ситуацию, пишите: [email protected]

  2. журналісти ,а саме Аліна Клименко,працюю медпрацівником ,по якому це написано ? не ганьбіть української мови

Back to top button