Суспільство (відео)

Народний гнів: у Сновську місцеві жителі вимагають звільнення місцевої влади (Відео)

9 лютого 2024 року, 10 ранку, місто Сновськ. Біля будівлі міськради збираються місцеві жителі – сьогодні тут запланована сесія, власне, її вони і хочуть відвідати, аби отримати відповіді на наболілі для громади питання.

Перед початком сесії до людей вийшов мер Сновська – Олександр Медведьов. Громада ставить місцевій владі відверто незручні запитання та вимагає на них відповідей, підкріплених офіційними документами та діями.

А ви можете зараз попросити начальника відділу кадрів і нам показати наказ, що ці четверо людей звільнені. Будь ласка, зараз запросіть начальника відділу кадрів і нехай вона продемонструє.

Можна я поставлю запитання? Ви були в полоні. Ви отримали орден за мужність. Чому після повернення з полону ви не пройшли детектор брехні? Це достовірна інформація в мене. Чому ви відмовилися?

Де ви були в березні і за що ви отримали нагороду? Я як мати військових, сина та дочки, можу сказати, за що їх отримали мої діти, а за що їх отримали ви?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці Чернігівського прикордоння, що межує з росією, можуть переїхати до безпечних регіонів

Утім, не отримуючи цього, вони скандують «Геть!», а також наполягають на своїй присутності під час засідання сесії міської ради.

Нагадаємо, скандал у Сновську виник після того, як міська рада організувала збір готівкою серед працівників бюджетної сфери на придбання автомобіля для ЗСУ. Працівники міської ради з’ясували, що автомобіль для воїнів купили за 4 500 доларів, а людям заявили про купівлю за 5 500 доларів. Після цього громаді увірвався терпець. Жителі звинувачують міського голову Олександра Медведьова та керівництво ради в розкраданні коштів, ігноруванні проблем і невиконані своїх функцій.

Навіщо ти тримаєшся? Поясни нам, навіщо ти тримаєшся за це місце, скажи! – Багато чого потрібно робити. – Так ти ж нічого не робиш, Сашо. Йди! – Шановний, це ви нічого не робите.

Продовжиться полеміка вже в сесійній залі Сновської міськради. Докладніше про неспокійну сесію та вимоги жителів громади до керівництва – дивіться вже скоро в нашому матеріалі зі Сновська.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button