Суспільство (відео)

Білоруські колеги вітають українських залізничників з професійним святом (Відео)

«День залізничника для Сновська – дещо більше, ніж професійне свято. Збудовані у 1870-х роках паровозне депо і залізнична станція зіграли чи не найважливішу роль у розвитку й процвітанні населеного пункту, а згодом стали його візитівкою», — розповідає журналіст Альона Макаренко.

Нині символіка залізниці на гербі, прапорі району, а також у серцях його жителів.

«Залізнична дорога для міста – це все! Це головна артерія. Тому що, якщо не буде залізничної дороги, півміста залишиться без роботи, навіть більше половини. Дивіться, депо, станція, залізнична дорога… Раніше як було, спершу Сновськ, потім Щорс, потім хутір Коржівка – все повертається. Без залізничної дороги – це ніщо», — зауважує місцевий житель Сергій.

«Я пропрацювала на станції 30 років. Це моя домівка, це моє все. Сьогодні ж День залізничників, приємно, звичайно», — ділиться місцева жителька Валентина.

Ця дата є символічною, оскільки саме в цей день у далекому 1862 році до України приїхав перший потяг. І сьогодні найщиріші привітання з професійним святом українські залізничники приймають від своїх білоруських колег.

«Залізничник – це дуже почесна професія, дуже хороша, ближче до людей. Вітаємо всіх з днем залізничника. Зеленого світла вам, гарних пасажирів і всього найкращого», — вітає колег провідниця з Білорусі Катерина Шатровська.

Журналіст Альона Макаренко

Оператор Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. О, як же болить, що читачі знають це краще за редактора:)) дякую)

Back to top button