Суспільство (відео)

Несподіване щастя для Чернігова: міськвиконком виділив понад 100 мільйонів на розвиток міста (Відео)

На Чернігів сьогодні звалилося несподіване щастя: на засіданні виконкому міської ради його члени на розвиток міста виділили майже 104 мільйони гривень. На поліпшення галузі освіти, культури, житлово-комунального господарства і транспортної сфери міськвиконком навіть доопрацював бюджет 2017 року і зі змінами його затвердив.

«Оодноголосно, рішення прийнято», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Чималу суму в доопрацьованому бюджеті виділили на нові фонтани у сквері Богдана Хмельницького, реконструкцію старих на Алеї Героїв, завершення будівельних робіт у парку біля П’ятницької церкви – на все це витратять 26 мільйонів гривень із міського бюджету.

«До кінця жовтня будуть встановлені нові фонтани, будуть повністю закінчені сквери з плануванням ґрунтів, штучним поливом, із ремонтами вулиць Попудренка і Шевченка», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Утім, громадські активісти вважають, що встановлення нових фонтанів і реконструкція старих за 26 мільйонів гривень – це однозначно корупційні проекти.

«Звідки ці цифри і чи це не забагато», — громадський активіст Олександр Гашпар.

«Звісно, ці цифри попередні, але процедурно треба їх зараз закласти в програму, щоб потім оголосити тендер», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Гроші на фонтани таки заклали. 52 мільйони гривень міськвиконком виділив на поточний ремонт доріг і на капремонт об’єктів вулично-дорожньої мережі. Найсуперечливішою виявилася ділянка дороги по вулиці Береговій, що веде до міського пляжу. Згідно з проектом дорогу мають розширити, аби туди пустити громадський транспорт. Окрім цього, зробити велодоріжку і пішохідний тротуар. Утім, містяни бояться, що коли цією дорогою почнуть масово їздити машини, Чернігів втратить рекреаційну зону.

 «Люди йдуть на пляж плавати та грати у волейбол, ці 100 метрів вони можуть пройти пішки, зважаючи на те, що це Кордівка. Нам важливо зберегти Кордівку», — журналіст Лариса Добриніна.

Врешті, наразі цю дорогу не чіпатимуть. Спершу міськрада подумає, чи доцільно туди пускати автотранспорт. І, можливо, її відремонтують лише для пішоходів і власників велотранспорту. Решту доріг міста, які запланували ремонтувати, відновлюватимуть протягом року. До речі, Чернігів уже почав готуватися до свят, швидше за все, новорічних. Адже на міськвиконкомі виділили півтора мільйона гривень на капітальний ремонт і технічне переоснащення святкової ілюмінації.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button