Суспільство (відео)

Невипадкова випадковість: інтернаціональна родина, що прожила півстоліття усупереч заборонам родичів (Відео)

«В моём вкусе появилась девушка, сразу понравилась. Вот я и обратил внимание на неё. Оказывается, не зря. На всю жизнь».

Випадкове знайомство на роботі переросло в кохання усього життя. Півстоліття разом прожили Тетяна і Леонард Фельські. Зустрілися вони на Челябінському металургійному заводі.

«Я работала весовщицей. И меня прислали на прокатный стан250, где он как раз работал крановщиком. Когда он меня увидел, то сказал своему напарнику: «Ты поработай, а я спущусь вниз, пойду в весовую. Там появилась на горизонте блондинка в моём вкусе»», — розповідає Тетяна Фельська, дружина.

Леонард Рудольфович за національністю німець. Тому його родина була проти того, аби їхній син одружувався на українці. Попри це, молодятам вдалося їх переконати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сімейне захоплення: родина з Козельця створює справжні картини на предметах побуту

«28 лет мне было. Ребята все мои женились уже. Ну вот, она мне понравилась. Они не стали сильно сопротивляться, родители», — згадує Леонард Фельський, чоловік.

Подружжя завжди вело активний спосіб життя. Нині часто прогулюються удвох на велосипедах, Леонард Рудольфович займається ще й скандинавською ходьбою. А коли доньки були ще маленькі, то всі разом виїздили на річку й каталися на моторному човні. Вирушали на відпочинок на всі вихідні.

«Жили в палатках, готовили на костре, ловили рыбу. И если мотор, например, не работал и мы не могли выехать, то девчонки очень возмущались. Зимой на лыжах, летом на лодке», — говорить Тетяна Фельська, дружина.

У серпні цього року подружжя відзначатиме золоте весілля. Тетяна Яківна розповідає, що основний секрет їхнього подружнього щастя в тому, що всі справи вони завжди робили разом й допомагали одне одному. Різниця у віці між чоловіком і дружиною вісім років. Тому раніше пан Леонард брав на себе основну відповідальність, а тепер більше обов’язків лягло на плечі дружини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська родина взяла участь у реаліті-шоу

«Он меня многому научил. Научил экономить, вести хозяйство. Ну а теперь уже мой черёд настал. Всё время делаю процедуры. Всё ему подготавливаю: так, иди нос промой; я тебе включила ноутбук — иди немецким позанимайся», — зауважує Тетяна Фельська, дружина.

А німецькою Леонард Рудольфович займається дуже ретельно. Це робить для того, аби не втратити розмовні навички й завжди тримати свій мозок у тонусі.

«Я могу разговаривать, ну понимать так тем более. Память пропадает уже понемножку. Уже не такая. Поэтому приходится работать над этим», — говорить Леонард Фельський, чоловік.

Натомість Тетяна Яківна пише вірші про свою сім’ю та оформлює ними родинні альбоми. До кожної події у неї окремий твір.

Для Тетяни й Леонарда Фельських родина — це головне в житті. Вони кажуть, що робота завжди була на другому місці. Подружжя настільки цінує кожен момент з рідними, що навіть зберігає фотоальбоми, у яких записані крилаті вислови їхніх онуків та яскраві сімейні спогади.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button