Суспільство (відео)

Нова громадська рада при Чернігівській ОДА вибрала голову (Відео)

У Чернігівській області взялася до виконання своїх повноважень нова громадська рада при Чернігівській ОДА. На відміну від попередньої, вона «схудла» в чотири рази. «Старе» скликання налічувало поза сотню членів, тепер це лише 35 представників громадських організацій.

«Від імені Чернігівської обласної державної адміністрації вітаю вас з обранням до складу громадської ради при Чернігівській обладміністрації»,- Олена Дума, заступник голови Чернігівської ОДА.

Наріжним і найбільш обговорюваним питанням нової каденції стало обрання голови ради. Ігор Москаленко, який у певний момент об’єднав в одній особі три іпостасі – голови попередньої ради, головуючого на першому засіданні та кандидата на нового голову, – оголосив ще двох своїх конкурентів.

«Кандидатури на посаду голови громадської ради. Москаленко. Барановський. Демиденко, пропонує Демиденко»,- Ігор Москаленко, головуючий на засіданні, член громадської ради при Чернігівській ОДА.

Після цього кандидати довго розповідали про себе, про власні плани, відповідали на запитання, критикували та дискутували про різне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині судитимуть колишню голову РДА за розтрату бюджетних коштів

«Я буду домагатися, щоб голова ОДА, наш куратор систематично і регулярно зустрічалася з членами громадської ради»,- Ігор Москаленко, кандидат на посаду голови громадської ради при Чернігівській ОДА.

«З впевненістю можу сказати, що на 99% усе залежить від керівника. Він організовує роботу, він дає меседж, він контролює, він запитує»,- Олексій Барановський, кандидат на посаду голови громадської ради при Чернігівській ОДА.

Один із кандидатів, виголосивши спіч, зняв свою кандидатуру.

«Мені достатньо залишитись «совістю» громадської ради. Не обов’язково бути головою»,- Володимир Демиденко, кандидат на посаду голови громадської ради при Чернігівській ОДА.

Після цього перейшли до голосування. Все завершилося на першій кандидатурі Ігоря Москаленка, якого переобрали головою громадської ради.

«Будь ласка, оголосіть результати.  24 – «за», 4 – «проти» і 2 – «утримались».

Після цього обласна громадськість затвердила ще низку кадрових і технічних питань та подискутувала стосовно майбутніх комітетів ради, які відповідатимуть напрямам роботи Чернігівської обласної державної адміністрації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button