Суспільство (відео)

Нові дерева та улюблені тюльпани: Чернігів продовжують озеленювати (Відео)

Чернігів поповнюється зеленими насадженнями, зокрема на вулиці Захисників України з’явиться ціла липова алея. Вже другий тиждень працівники КП «Зеленбуд» трудяться, як бджілки – висаджують, поливають і підв’язують дерева. Саджанці були придбанів київському розпліднику.

«Це липа європейська «Палліда», ми висаджуємо її,вона вже 5 – 5,5 м заввишки. Ми її висаджуємо з проміжком приблизно 5 метрів. Вона приживається приблизно два роки, коли приживеться коренева система. Ми тоді познімаємо всі наші мотузки та кілочки. Воно вже зафіксовано, але потрібно буде більше часу, аби дерево зафіксувалося і прижилося до місцевості», — Катерина Шевель, інженер садово-паркового господарства КП «Зеленбуд».

Виростає липа Палліда до 20-30 м заввишки та до 10-12 м у ширину. Розквітає в червні дрібними квітками жовтого кольору, які мають приємний запашний аромат, що приваблює комах-запилювачів. Вона є чудовим медоносом, тому її часто висаджують неподалік пасік. Добре витримує міські умови та засуху, але краще зростає за регулярного поливу. Морозостійкість до -28°C. Перше цвітіння та аромат чернігівці зможуть побачити та відчути вже цього року. Усього по місту висадять 300 саджанців.

«Цієї весни ще будемо висаджувати дерева по вул. Льотна та на повороті Льотної і Єськова. Ще будемо підсаджувати на вул. Космонавтів. Також вул. Левка Лук’яненка і Магістратська», — Катерина Шевель, інженер садово-паркового господарства КП «Зеленбуд».

На вул. Льотній, Єськова та Космонавтів висадять липи, а на вул. Магістратська та Левка Лук’яненка будуть клени.А також чернігівці та гості міста вже зовсім скоро знову милуватимуться улюбленими тюльпанами та гіацинтами на всіх центральних локаціях.

«Там висаджені нові тюльпани голландські, вони покажуть свій барвистий колір – ібудемо насолоджуватися красою. Треба трошки почекати, якщо два тижні буде така тепла погода, ми вже побачимо ці улюблені квіти та наше «місто тюльпанів», — Катерина Шевель, інженер садово-паркового господарства КП «Зеленбуд».

Утім, КП «Зеленбуд» укотре просить чернігівців із повагою ставитися до насаджень і не псувати їх задля гарного фото.

«Дуже велике прохання до чернігівців – не крадіть свої ж гроші. Не треба залазити до квітників і ламати квіти. Це все робиться з любов’ю для вас, ми вичісуємо ці квітники, ми робимо для вас красу. Ну, не ламайте те, що для вас же роблять», — Катерина Шевель, інженер садово-паркового господарства КП «Зеленбуд».

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button