Суспільство (відео)

Новий штам коронавірусу FLiRT: що мають знати чернігівці та чи є він в області (Відео)

11% хворих на ковід у Чернігівській області перебувають на стаціонарному лікуванні в лікарнях. Така тенденція зберігається вже кілька місяців. Натомість кількість звернень до лікарень зменшилася.

«Наразі ми спостерігаємо дещо зниження захворюваності. Проте з 32-го тижня – це майже два останні місяці – у нас спостерігалися 500-600 випадків на тиждень. Минулого тижня було зниження майже до 200 випадків, але я вважаю, що тут не зниження самої захворюваності, це просто зменшення звернень людей до лікаря та сама фіксація.»,- Артем Ярошенко, заступник генерального директора державної установи «Чернігівський обласний центр профілактики хвороб»

У середині літа в Україні було виявлено новий штам коронавірусу – FLiRT. Основні симптоми нового штаму коронавірусної хвороби – лихоманка, загальна слабкість, головний і м’язовий біль. Також рідко можуть спостерігатися й шлунково-кишкові симптоми.

 «Такої складності, як ми пам’ятаємо при «Дельті», він не зумовлює. Але не слід забувати про групу ризику. Це особи з хронічними захворюваннями, особи старше 65 років, у яких можуть виникнути ускладнення.»,- Артем Ярошенко, заступник генерального директора державної установи «Чернігівський обласний центр профілактики хвороб»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині від початку року померла 51 людина з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19

Уже є низка випадків захворювання на новий штам коронавірусної хвороби в Україні, натомість випадків на Чернігівщині ще не зафіксовано.

«В області його ще немає. Ми постійно проводимо моніторинг, періодично доставляючи до Центру громадського здоров’я біологічні зразки від хворих на COVID людей. Наразі в нашій області останнім булозафіксовано штам «Дженні». Щодо його прогнозів і розповсюдження. Оскільки він розповсюджується як ГРВІ, то його слід очікувати в листопаді, грудні, коли буде волога та морозна погода. Найперша профілактика – це щеплення. Вакцини в області достатньо. Вона є в усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги.»,- Артем Ярошенко, заступник генерального директора державної установи «Чернігівський обласний центр профілактики хвороб»

Журналістка: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button