Суспільство (відео)

Бюджетні гроші утримують медиків, а не пацієнтів (Відео)

ГО «Громадська рада» протягом трьох місяців моніторила використання коштів міського бюджету Чернігова в частині «Охорона здоров’я» за 2015 рік.

Витрачання державних коштів на медицину аналізували з метою довести, що реформування в медичній сфері є одним із пріоритетів України, адже нині очевидна невідповідність між значними потребами населення в охороні здоров’я та невисокими на сьогодні можливостями галузі, пояснюють представники громадської організації.

«Насправді ми дивилися, скільки цих коштів. От, наприклад, за результатами дослідження, якщо брати загальний фонд бюджету міста Чернігова за 2015 рік на охорону здоров’я, понад 91 % — витрати на оплату праці, плюс комунальні послуги, плюс відрядження, плюс стаття «інші видатки». Це все 90 %. Отже, на забезпечення медикаментами залишається за загальним фондом усього 2%. Маємо таке фінансування. Головний наш меседж – розробити інші підходи з фінансування галузі охорони здоров’я. Можливо, це перехід до програми цільового фінансування», —  представник ГО «Громадська рада» Олена Короїд.

Ще статті по темі

Back to top button