Суспільство (відео)

Новий тариф, перелік доріг до ремонту та гроші для журналістів: виконком затвердив низку важливих питань (Відео)

Черговий виконком розпочався з доповіді про асфальтні обновки, заплановані з приходом тепла. Зокрема, дещо робитимуть за державні кошти.

«У зв’язку з виділенням державних коштів на ремонт доріг… 79 мільйонів – це поточний ремонт вулиць Кільцевої, 1 Травня, Олександрівської»,- Ярослав Куц, начальник управління житлово-комунального господарства ЧМР.

Ще відремонтують вулицю Маліновського та кілька перехресть, усього на суму приблизно 100 мільйонів.

Далі затвердили новий тариф для нового об’єкта, що прийматиме відходи з вигрібних ям від населення та юридичних осіб.

«Це тариф на прийом рідких побутових відходів. Річ у тім, що минулого року комунальному підприємству були виділені кошти на придбання сучасної нової зливної станції для прийому стічних вод»,- Павло Вовк, заступник директора КП «Чернігіводоканал».

Нова станція з 1 квітня замінить стару по вулиці Ушинського та перебазується в село Гущин. Водночас зросла вартість тарифу, пов’язують це з новою технологією переробки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вихованці дитсадку день були без води

«Тариф раніше становив 14 гривень із ПДВ, зараз він 28, але питання в тому що, відповідно до нормативу, ці побутові відходи повинні бути розбавлені 1 до 1. Тобто туди ввійшла додаткова вартість куба води»,- Павло Вовк, заступник директора КП «Чернігівводоканал».

Наступна тема для обговорення виконкомівців – демонтаж гаражів і МАФів.

«Чернігів – одне з міст, що активно працює в цьому напрямі. Я дивлюся, хоч ми взялися за цю роботу – гаражів ще дуже багато лишається»,- Віталій Хрустицький, начальник КП «Муніципальна варта».

Далі виконком схвалює інвестиційну програму «ТЕХНОВИ».

«Пункти цієї інвестиційної програми – це заміна насосного обладнання, заміна теплообмінників і купівля аварійного автомобіля»,- Олексій Щербина, генеральний директор ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА».

І підтримує місцеву телерадіоагенцію фінансами, адже державне фінансування тимчасово заблоковане. А терміни відновлення не зрозумілі.

«Обіцяють кінцевий термін погодження на червень. Найкраще, це під великим питанням, кінець квітня»,- Ольга Капустян, генеральний директор КП «ТРА «Новий Чернігів».

Крім всього іншого, виконком затвердив низку технічних питань, погодив перекриття вулиць у зв’язку з ремонтами та надав матеріальну допомогу чернігівцям.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button