Суспільство (відео)

Олександр Ломако розповів, чи повернеться Атрошенко в крісло мера (Відео)

Як відомо, через низку судових рішень колишній мер Чернігова Владислав Атрошенко був звільнений із посади. Ситуацію щодо його можливого повернення в крісло мера прокоментував виконувач обов’язків чернігівського міського голови Олександр Ломако під час чергового виконкому в міськраді.

«Рік мине післязавтра, але, на жаль, засмучу чернігівців: не повернеться через рік міський голова. Він повернеться тільки в результаті виборів. Коли вони будуть – сказати важко.

Відколи ми повернулися зі Львова й почули це абсурдне рішення, я підписав розпорядження як виконувач обов’язків міського голови, це розпорядження №48 від 2 лютого. Цим розпорядженням ми на рік відсторонили, на виконання рішення суду, від посади. Він би 2 лютого, цієї п’ятниці, мав би повернутися на роботу. Але 1 червня 2023 року

Чернігівська міська військова адміністрація, в особі керівника Брижинського Дмитра, звернулася з адміністративним позовом до виконувача обов’язків чернігівського міського голови та вимагала визнати незаконним і скасувати моє розпорядження про відсторонення від виконання обов’язків міського голови і зобов’язати звільнити Атрошенка Владислава Анатолійовича із займаної посади», — в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Також під час чергового виконкому обговорили результати дії в Чернігові програми «єВідновлення», за інформацією, що озвучила начальник відділу організації роботи з питань компенсації за пошкоджене та знищене нерухоме майно ЧМР Оксана Болтян, наразі в межах дії програми чернігівцям відшкодували понад 46 мільйонів гривень за знищене чи пошкоджене внаслідок активних бойових дій житло.

«25 січня відбулося чергове засідання комісії за знищені об’єкти. Було три рішення про надання на загальну суму 2 мільйони 373 тисячі 846 гривень 60 копійок. І 13 рішень про відмову – на підставі заяв заявників.

Загалом нараховано 46 мільйонів гривень 661 тисяча 383 гривні 64 копійки. Виплачено 34 мільйони 489 тисяч 525 гривень 9 копійок», — начальник відділу організації роботи з питань компенсації за пошкоджене та знищене нерухоме майно ЧМР Оксана Болтян.

Продовжуючи тему житла: згідно з інформацією від департаменту соціального захисту населення Чернігівської міськради, наразі в місті зареєстровано понад 11 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Під час однієї з нарад у міськраді виконувач обов’язків чернігівського міського голови Олександр Ломако озвучив ідею, що, мовляв, аби мотивувати ВПО залишатись у Чернігові та працювати на благо міста, необхідно забезпечити цю категорію населення пільговим житлом. Ідеться про модульне містечко на Дрозда, також заплановано, що місто спільно з данськими партнерами планує звести понад 400 квартир на Масанах, що також поповнять фонд тимчасового житла для внутрішньо переміщених.

«Тобто щоб людина, родина, яка приїжджає і йде працювати на комунальне підприємство, згідно з певним переліком професій, отримує як службове житло з можливістю там… через, не знаю, п’ять років, подивитися треба щодо строків… оформити його вже як житло. Якщо це буде стимул для внутрішньо переміщених осіб вибрати Чернігів, а не Івано-Франківськ, або Дніпро, або якесь інше місто, то ми могли б брати ці спеціальності, які нам потрібні, й цим стимулювати», — в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Утім, у коментарі для ЧЕЛАЙН Олександр Ломако зазначив, що наразі анонсовані раніше ідеї не знаходять втілення в реальному житті.

«Ще нічого немає. Ще дуже мало часу минуло, ми плануємо, зокрема, на Масанах будувати будинки, але це ж не так швидко все. Там 410 квартир буде, але це, дай Бог, щоб у 2025 році щось було, бо вони так повільно все роблять», — в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button