Суспільство (відео)

Балкони, фури і трава на Рокоссовського – нарада в міськраді «розгрібала» проблеми чернігівців (Відео)

Ранкова розширена нарада в мерії розпочалася зі знайомства. Начальникам управлінь та працівникам апарату міськради представили нового керівника патрульної поліції Андрія Думича. Новопризначеному одразу окреслили нині головну проблему міста.

«У нас зараз є нагальна проблема, ми встановили знаки об’їзду вантажних автомобілів, які порушують. Практично, 90% водіїв вантажних автомобілів не реагують на ці знаки», — зазначає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Нещодавно в Чернігові обмежили знаками в’їзд великовантажного транспорту, аби в спекотну пору року той не псував дороги. Утім, міська рада визначила, що 95% водіїв не зважають на обмеження. За це на ранковій нараді перепало на горіхи заступнику міського голови Андрію Черненку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобілістам слід чекати появи «комунальних» постів

«На когось же треба, все одно я відповідаю за це питання», — говорить заступник чернігівського міського голови Андрій Черненко.

Минулого тижня міська влада радилася з силовиками, аби посилити захист в’їздів до Чернігова. Йшлося навіть про встановлення трьох стаціонарних постів патрульної поліції – зі сторони Києва, Гомеля та Мени. Це питання все ще в процесі обговорення.

«Тоді пости ДАІ були, а зараз пост стаціонарний, і там встановлять ваги для вимірювання навантаження. Все, машина заїхала, вантаж перевірили. Якщо перевищує – на кільцеву, і поїхала далі», — розповідає заступник чернігівського міського голови Андрій Черненко.

Для стаціонарних постів бюджет міськради навіть готовий розщедритися на закупівлю вагів і облаштувати невеличкі приміщення для поліцейських. А от профінансувати ремонт балконів у чернігівських багатоповерхівках міськрада не зможе. На розширеній нараді на цьому наголосив очільник міста Владислав Атрошенко, читаючи звернення від чернігівців. У тарифах квартплати не враховане утримання балконів, тож мешканці квартир повинні сподіватися на власні ресурси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього тижня в Чернігові засідатиме виконком

«Це великі кошти потрібні, зважаючи на те, що житловий фонд увесь у приватній власності – програми існують 50 на 50, 80 на 20, які дають можливість мешканцям співфінансувати це, зробити балкони», — зауважує начальник КП «Деснянське» Віктор Пригара.

Із зверненням і зібраними підписами до керівників міста на нараді звернувся громадський активіст Павло Муровейко. Жителі вулиці Рокоссовського стурбовані тим, що не можуть досі зрозуміти, чи залишиться біля відремонтованої дороги, яка починається на вулиці Шевченка і веде до гіпермаркету «Вена», зелена зона.

«Люди хотіли все ж таки, щоб збереглась трава, і зібрали ми за два тижні 435 підписів, дехто за те, щоб зелену зону зберегли», — відзначає громадський активіст Павло Муровейко.

Звернення, підписи і бажання людей міська влада схвалила. Траву на Рокоссовського не чіпатимуть.

Ще статті по темі

Back to top button