Суспільство (відео)

Осередок розвитку та можливостей для молоді Чернігова (Відео)

«Наше основне покликання – неформальна освіта. Тому в цьому напрямі ми поширюватимемо свою ідею та запрошуватимемо людей», — Андрій Сірик – працівник молодіжного центру.

Зустрічі з психологом, квартирники, тренінги та ще багато різних цікавинок. Молодіжний центр Чернігова, наразі втілює в життя понад п’ять різногалузевих проєктів, мета яких – розвивати молодь міста, заохочувати їх до творчості, а також проявляти себе в різноманітних сферах. Допомагають їм у цьому професіональні спікери, яких представники молодіжного центру запрошують на зустрічі.

До прикладу, кілька разів на місяць у просторі молодіжного центру відбувається зустріч із психологом.

«Зустрічі відбуваються не щотижня, десь раз на два тижні. І проблеми різні. Зазвичай ми говоримо про свій внутрішній стан і про свої емоції, про те, як себе відчувати», — Андрій Сірик – працівник молодіжного центру.

Якщо ж ви – молодий та амбітний виконавець, який бажає заявити про себе на платформі однодумців, зробити це можна під час молодіжних «Вересайок», це щось схоже на доволі відомі квартирники або ж, простіше кажучи, камерні концерти.

«Ми наголошуємо на важливості власної творчості, щоби молодь мала можливість просувати вірші та пісні, які вони пишуть, і заохотити якусь аудиторію, здобути собі нових підписників в інстаграмі та просувати свою творчість», — Поліна Степаненко – працівниця молодіжного центру.

Показати свою творчість світу можна і з допомогою, наприклад, відеоформату. Зробити це можливо завдяки проєкту «PRO Медіа», на базі якого молодіжний центр Чернігова створив власну студію, що обладнана всім необхідним.

«Це все абсолютно безкоштовно. Так, може будь-яка людина прийти і сказати нам, мовляв, хоче зачитати вірш якийсь або що, ми з цим допомагаємо максимально, так виходить контент», — Андрій Сірик – працівник молодіжного центру.

Для охочих створити свій контент на базі молодіжної студії створено низку тренінгів, які проводять спікери – представники певної професійної ніші, напряму пов’язаної зі створенням контенту.

«Лекції були про основи звукозапису, основи фотографії, основи відеомонтажу, основи блогерства будуть сьогодні, а ще будуть основи інтервювання. Це допоможе їм зробити якісний продукт», — Поліна Степаненко – працівниця молодіжного центру.

Також проєктна діяльність Чернігівського молодіжного центру виходить і за межі міста. Так, наприклад, наразі в Ніжині команда центру реалізовує проєкт «Твоє».

«ТвоЄ» («Твори Єдино») створений сумісно з Ніжинським молодіжним центром. Разом із ним ми проводимо серію з п’яти заходів, де є концертна частина, під час якої молодь Ніжина може представити власну творчість. Під час цього також проводиться артбарахолка, де творці, які роблять щось своїми руками, можуть запропонувати це відвідувачам. Заключною частиною є кастом речей, під час якого ми наголошуємо на важливості повторного використання речей і людей, які не дуже заохочені до творчості, ми навчаємо робити щось своїми руками», — Поліна Степаненко – працівниця молодіжного центру.

Стати учасником проєктів може кожен зацікавлений, незалежно від віку та сфери діяльності. Головне – бажання та попередньо заповнена заявка на участь.

«Ми будемо раді всім тим, хто хоче використати свій потенціал у заходах, організованих нами», — Поліна Степаненко – працівниця молодіжного центру.

Стежити за анонсами проєктів від команди молодіжного центру Чернігова можна на їхніх сторінках у соціальних мережах.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button