Суспільство (відео)

Перекриття вулиці та підрахунок пільговиків: виконком Чернігівської міськради (Відео)

Із 31 січня 2024 року в Чернігові для проведення ремонтних робіт перекриють рух вулицею Реміснича. Про це під час чергового засідання виконкому повідомив заступник директора з правових питань КП «Теплокомуненерго» ЧМР Павло Руденок.

«Стався прорив за адресою Реміснича, 42, у зв’язку з чим треба здійснити перекриття руху для латання цього прориву та відновлення асфальтного покриття. Ми плануємо до 31 січня виконати повністю… — То нам по 31-ше проголосувати? – Ну, якщо можна, то по 9 лютого, щоб відновити асфальтне покриття, але залатаємо прорив до 31-го включно», — Павло Руденок – заступник директора з правових питань КП «Теплокомуненерго» ЧМР.

За словами Павла Руденка, постачання теплової енергії жителям міста здійснюватиметься без перебоїв. Без тепла на період ремонтних робіт залишиться лише приміщення Вознесенської церкви.

Водночас обговорили під час виконкому й анонсоване раніше питання про надання дозволу на організацію комунальним підприємством «Паркування та ринок» Чернігівської міськради тимчасової торгівлі в районі «Ремзаводу» та «Шерстянки».  

«Пропонується дозволити тимчасово, строком на шість місяців, організувати торгівлю продовольчою та непродовольчою продукцією за адресами: проспект Миру, 194, біля території «Ремзавод», і в мікрорайоні Шерстянка – це у форматі ярмарку здійснюється торгівля», — Ігор Коваленко – заступник директора КП «Паркування та ринок» ЧМР.

Утім, проєкт рішення відправили на доопрацювання, адже, за словами виконувача обов’язків чернігівського міського голови Олександра Ломако, шестимісячний період закороткий – дозвіл варто надати строком на один рік.

Основною ж темою виконкому став анонс впровадження в місті пільгових проїзних карток. Однією з головних цілей такого рішення виконувач обов’язків чернігівського міського голови називає потребу в чіткому підрахунку кількості пільговиків, які користуються громадським транспортом міста.

«Є головна зараз проблема у нас – це те, що орієнтовно третина людей не платить, порахувати це неможливо. Щоб компенсувати і перевізнику комунальному, і перевізникам приватним проїзд пільгових категорій, їх треба якось порахувати. Це, по суті, вирішується запровадженням пільгової картки для пільговиків, які фізично її отримають. Вона така сама, по суті, як транспортна картка. Єдине, що в неї на звороті написано, що вона надає право на проїзд тільки за наявності посвідчення», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Процес оформлення проїзних карток для чернігівців, які належать до пільгових категорій населення, розпочнеться з 1 лютого 2024 року й триватиме до кінця року. Чи дійсно вдасться таким чином «впорядкувати» ситуацію з відшкодуванням коштів містом приватним перевізникам – буде зрозуміло згодом.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button