Суспільство (відео)

«Переможне розкрилля 2023»: у Чернігові триває універсіада серед учнів місцевих шкіл (Відео)

Атмосфера командної боротьби та юнацького запалу царює в спортзалі Чернігівського колегіуму. 22 березня в стінах університету відбулося відкриття універсіади «Переможне розкрилля» для учнів 9-11 класів загальноосвітніх закладів Чернігова. Нам пощастило потрапити на один із найдинамічніших етапів конкурсу – «Веселі старти».

Цей багатоетапний захід насамперед – про соціалізацію, нові знайомства та надважливе в умовах сучасності живе спілкування.

«Ми хочемо їх підтримати як соціально, так і психологічно. Оскільки в умовах російської агресії дуже багато потрясінь чекає не лише дорослих людей, але й школярів. Тому наше завдання – аби вони відчули дух колективізму, дух спільної роботи та підтримку», — Олег Шеремет – ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка.

Позаду в учасників – половина складного конкурсного шляху. Зараз говорити про переможців зарано – попереду ще багато складних і цікавих конкурсів. Утім, кожен учасник тут вірить, що його школа найкраща, і обов’язково зробить усе, аби вибороти омріяну перемогу.

«До цього етапи були баскетбол «3 на 3», у якому ми посіли перше місце. Конкурси соціального спрямування – це «Коло безпеки», конкурси зі знання англійської мови та конкурси з психології. Попереду нас чекають ще п’ять етапів цікавих, але ми налаштовані дуже серйозно на перемогу», — Катерина Домоцька – заступник директора з навчально-виховної роботи школи №27.

Усього учасників універсіади чекають 13 конкурсів різних спрямувань, вони напряму пов’язані з факультетами у складі університету – представники кожного з них працювали над створенням конкурсних завдань.

«У нас сім інститутів і факультетів у складі нашого університету і кожен із них має розробити програму й обов’язково взяти участь у своїх напрямах: це і філологічний наш факультет, і інститут історії та соціогуманітарних дисциплін. І низка інших факультетів, абсолютно всі вони виявили бажання взяти участь у цій універсіаді», — Олег Шеремет – ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка.

Універсіада триватиме до 21 квітня. Попереду в учасників ще багато випробувань, тож хочеться побажати кожному з них натхнення та сил, аби вибороти омріяну перемогу.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button