Суспільство (відео)

Звернення голови ОВА від 17 квітня

Добрий дощовий день, Чернігівщина!

Дякуємо за нього Богу та Збройним Силам України!

Не було вчора звернення, було дуже велике завантаження і щодня його стає все більше, і більше, але ми все витримаємо. Перемога за нами. Зараз Чернігівщина, не зважаючи на те, що над нами літають ракети, літаки, має переходити до фази відбудови. Ми зараз маємо усі зусилля направити на те, щоб якомога швидше забезпечити і відновити життєдіяльність всіх громад. Найближчим часом ми змінимо глобальні часові рамки комендантської години. Насправді, це і зараз не заважає кожній громаді визначати ії з погодженням з районною військовою адміністрацією. Та все ж таки у нас збільшується світловий день, є багато роботи і я вважаю, що ми у цілому по області також зменшимо рамки комендантської години. Це перше.

Друге. Відмінили заборону на алкоголь. Я дивлюся скільки негативу це викликало. Чому таке рішення? Ми не відмінили заборону загалом, просто ми дозволили зараз кожному органу місцевого самоврядування визначатися з тим, забороняти чи дозволяти торгівлю алкоголем на своїй території. Ми розуміємо, що це акциз, що це надходження до бюджету і ми маємо якось запускати економіку громад в тому числі. Тому тут зважено у кожній громаді приймати рішення щодо того, дозволяти або забороняти торгівлю алкоголем. Якщо відміна цього розпорядження матиме негативні наслідки, то ми знову повернемо глобальну заборону на території всієї області.

Що я просив би вас ще зробити? Дуже вас прошу дотримуйтеся світломаскування у вечірній, нічний час. Цього ніхто не відміняв. Будь ласка, дотримуйтеся цих заходів, це дуже важливо.

Усіх зі святом! Дякую дуже волонтерам за роботу, щоденну і кропітну. Ви допомагаєте місту Чернігову, громадам на території області. Ви круті. Ви фантастичні.

Усіх православних вітаю з Вербною неділею.

Вірю в Бога і в Збройні Сили України!

Разом до Перемоги!

Ще статті по темі

Back to top button