Суспільство (відео)

Підйоми вдосвіта та фотосесії в росі: чернігівський фотограф розкрив секрети гарних знімків (Відео)

Після смерті батька чернігівець Валентин Куц почав займатися відеозйомкою. Досвід переймав в інших фахівців. Однак із часом зрозумів, що фотозйомка йому ближча до душі. Минуло вже 10 років, як саме вона стала основним захопленням.

«Бувають такі моменти, коли тобі не спиться… і вже ранок, і ти виглядаєш у вікно та бачиш красивий світанок. Тобі хочеться поїхати зробити класні знімки і ти розумієш, що це вже як наркотик», — Валентин Куц, захоплюється фотографією.

Та буває, що краса природи поєднується з багатьма незручностями для фотографа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири сходження на дзвіницю і пошук ідеального світла: автор фотографії, що ввійшла до десятки кращих у Вікіпедії, розповів історію її створення (Відео)

«Зранку роса, туманчик. І після цього натхнення, краси ти приїжджаєш додому брудний, повністю мокрий. Але це того варте», — Валентин Куц, захоплюється фотографією.

Валентин розповідає, що найбільше йому подобається робити світлини з пейзажами. Каже, що таким чином можна показати людям красу міста та донести до них своє бачення. Часто подорожує й областю, де постійно відшукує нові цікаві локації.

«Фотографував я багато в Седневі, Батурині. У Качанівці був, у Ніжині. Мені дуже подобається їздити вранці до Седнева. Оця альтаночка, всі оці види. Якось мені вдається віднаходити щоразу нові місця. Ти просто сідаєш в машину вранці і кудись їдеш, бачиш гарні місця, зупиняєшся, там якісь люди, ти з ними спілкуєшся. Хтось щось підкаже новеньке», — Валентин Куц, захоплюється фотографією.

Фотографа часто запрошують на різноманітні загальноміські заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий чернігівський фотограф подарував бібліотеці свою літературу (Фото)

«Як спортивні, так і культурні. Багато знайомств, цікаві люди. Багато дізнаєшся нового. Дуже цікаво», — Валентин Куц, захоплюється фотографією.

Друзі та знайомі Валентина часто просять його створити для них пам´ятні фотосесії для сімейного архіву. Він каже, що особливо надихає робота з дітьми. Однак вона і найскладніша.

«Дитячі фотозйомки дійсно дуже складні. З дитиною в будь-якому випадку треба розмовляти, спілкуватися, жартувати. Якось їй показувати, що ти відзняв, щоб вона бачила, яка вона в кадрі. Тоді діти починають самі вже з тобою розмовляти, бігати і ти просто ловиш усі ці моменти», — Валентин Куц, захоплюється фотографією.

Валентин Куц зазначає, що в процесі роботи з людьми дуже важливо допомогти їм розслабитись і подолати внутрішні бар´єри. Цього вдається досягти в процесі жвавого спілкування. Тоді людина відволікається та поводиться природно, що дає змогу створити щирі та душевні знімки. Також перед фотографом стоїть завдання знайти робочу сторону моделі, аби вона максимально вдало вийшла на фото.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button