Суспільство (відео)

Підвищення цін на комуналку та стрімке збільшення коронавірусних хворих у Чернігові: нарада у міській раді (Відео)

Чернігівщина займає п´яте місце по рівню госпіталізації коронавірусних хворих по Україні. Зросла і кількість померлих від цієї недуги. Про це йшлося під час ранкової наради у мерії. Тут також повідомили, що у місті збільшено ліжковий фонд. Наразі є 535 місць для госпіталізації хворих. Якщо будуть зайняті більше 400, то їх кількість ще збільшуватимуть.

«У нас рівень госпіталізації достатньо високий – 376 ліжок на вчорашній день. Сьогодні в мене є інформація, що 31  хворий поступив в ургентну третю лікарню. Це говорить про те, що питома вага тяжких хворих, які потребують госпіталізації, більша. І аналогічно збільшується кількість хворих, які потребують кисневої підтримки», — Ольга Малець, заступник начальника управління охорони здоров´я ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові можуть з’явитися загони самооборони

Майже половина госпіталізованих потребує кисневої підтримки.

«Зміни у нас пройшли по ліжкам, які під´єднані до кисню. 398 ліжок. Було 368 на попередній тиждень», — Ольга Малець, заступник начальника управління охорони здоров´я ЧМР.

Під час наради говорили і про те, що на кордоні з Україною зосереджується військова російська техніка.

«На рівні волонтерства, але це треба з боку держави вирішувати це питання і організовувати питання загонів самооборони. Принаймні, в прикордонному місті цим позайматись», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зростає кількість померлих від коронавірусу

Говорили і про збільшення тарифів на комунальні послуги. Їх планують підвищити після закінчення локдауну.

«По закінченню локдауну ми проведемо слухання. Дійсно, ситуація зі збільшенням мінімальної заробітної плати , ціни на електроенергію, тобто всі складові собівартості декілька раз вже зростали», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також під час наради говорили про закупівлю нового транспорту для тролейбусного управління, перспективу будівництва сміттєпереробного заводу тощо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button