Суспільство (відео)

Новий лікарняний дрес-код: вишиванки замість халатів (Відео)

Вишиванки замість лікарняних халатів одягли медики третьої міської лікарні. Традицію започаткували три роки тому. Тепер 18 травня тут новий дрес-код.

— Вишиванка – це оберіг. Хочемо показати наших працівників ще й з іншої сторони, — Наталія Бабкіна,  заступник головного лікаря з медичної частини.

Усі у вишитих сорочках або хоч би в одязі з українським орнаментом. Лікарі тішаться. Нові сукні та сорочки купили спеціально. Кажуть, цей день заряджає позитивом тих, хто лікує.

— Робота важка і хочеться підняти настрій в такий день, — Станіслав Нечваль, завідувач реанімаційного відділення.

— Сьогодні тільки прокинувся – гарний день, він об’єднує всю націю, — Анатолій Ластовець, завідувач хірургічного відділення.

Самі радіють зі святкового вбрання, а пацієнтам пропонують вишиванкотерапію. У холі лікарні влаштували виставку власних робіт. Виявили понад дві сотні майстринь серед свого персоналу.

— Наче й настрою не було, а тут день вишиванок якраз, — Євдокія Кропивна, пацієнтка.

Свої роботи принесла й старша медична сестра неврологічного відділення. Людмила Бурковська вишивала бісером рушник на заручини доньки. Не втрималася і презентувала його на виставці. Сама ж прийшла в новенькій сукні.

— Я вишиваю і сама, і донька моя вишиває. Заспокоює нервову систему, — Людмила Бурковська, старша медична сестра неврологічного відділення.

Пацієнти радіють новому дрес-коду в лікарні. Зізнаються, почуваються значно краще, коли йдуть на прийом до лікаря у вишитій сорочці.

— Одразу видно, що прийшла весна на Україну. Наші лікарі – найкрасивіші, — Юрій Мусаєв, пацієнт.

Під стиль одягли й саме приміщення лікарні. Для створення традиції замовили вишиті полотна, щоб одягнути їх на колони. Така лікарня більше до вподоби чернігівцям.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Як нема хисту до лікування, то хоч так увагу до себе привернемо…

    1. Жора, Вам має бути соромно! В цій лікарні є й хороші спеціалісти, а те, що загальний рівень лікарні трохи вищій за нуль, так то керівництво винне.

      1. Ой, Sveta Chernigov, пробачте…
        Керівництво лікарні то ота мордата баба на початку сюжету? Так то їй має бути соромно за її рівень «мінус нуль».

  2. Молодці насправді! Дуже класна ініціатива!!!

Back to top button