Суспільство (відео)

Рух у майбутнє: масажист-реабілітолог як ключ до відновлення (Відео)

У світі, де стрімко розвиваються технології і темп життя щоденно пришвидшується, здоров’я і добробут стають надзвичайно важливими аспектами для кожної людини. Відчинивши двері до кабінету реабілітолога-масажиста, ми відкриваємо для себе світ можливостей відновлення фізичної форми, покращення рухової активності та позитивних змін у загальному самопочутті. Особливо зараз, під час воєнного стану, дедалі більшого значення набуває поняття реабілітації. Постійні надмірні фізичні навантаження, носіння амуніції та зброї – все це з часом призводить до дисфункції організму, зокрема м’язової системи. З якими пошкодженнями частіше зустрічається на практиці масажист-реабілітолог Тетяна Бойко?

«Звертаються часто з такими проблемами, як біль у попереку через компресію хребців, через неправильну роботу м’язів, дискомфорт у колінних суглобах, це призводить до надривів, розривів і перерозтягнення м’язів; біль у колінах – артроз, подальші запалення та дуже тяжкі патології», — Тетяна Бойко – масажист-реабілітолог.

У зв’язку з війною військові, звісно, не можуть приділяти достатньо часу своєму здоров’ю. Тетяна Бойко розповіла, що надає допомогу не тільки офлайн, а й дистанційно.

«Вони надсилають, наприклад, фото суглоба колінного, я дивлюся, які м’язи не працюють або пошкоджені, тоді вже надаю рекомендації, вони виконують вправи. Можу також надсилати реабілітаційний м’яч або гумку», — Тетяна Бойко – масажист-реабілітолог.

На жаль, не всі військовослужбовці мають можливість пройти повний курс реабілітації, тому масажист-реабілітолог розповіла, що практикує виїзди до прифронтових міст.

«Ситуація складається таким чином, що я маю можливість, бажання та знання, можу глянути під різними кутами, для мене ці люди важливі, багато з них – мої друзі та родичі, військовослужбовці. Я не можу їх залишити без допомоги. Тому є така можливість мобільної реабілітації», — Тетяна Бойко – масажист-реабілітолог.

Також масажист-реабілітолог бачить певний прогрес у стані своїх відвідувачів.

«Після певних курсів масажів або маніпуляцій, зроблених особисто мною або це самопоміч, вправ, підібраних у процесі реабілітації, ми бачимо велику ефективність. Загалом моє найулюбленіше – це велика вдячність від них. Тому що деякі хлопці зверталися аж у передопераційному стані, ми його поліпшили, відтермінували або й зовсім прибрали. Довели до того стану, що людина може бути відновленою на 85-90%», — Тетяна Бойко – масажист-реабілітолог.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button