Суспільство (відео)

Потрібне все: «Інтермеццо» збирає допомогу для жителів Новоселівки (Відео)

Під час активних бойових дій у Чернігові потужний удар прийняла на себе Новоселівка. Тут неможливо знайти бодай один уцілілий будинок – усе зруйновано. Люди залишилися без нічого, єдине, що в них зосталось – одяг, який був на них у моменти нелюдських обстрілів.

Аби допомогти жителям Новоселівки, в культурному ценрі «Інтермеццо» збирають різнорівневу гуманітарну допомогу.

«Наш благодійний фонд «Захистимо Вітчизну» збирає допомогу для погорільців Новоселівки. Люди потребують усього. Від ложки, миски до взуття, постільної білизни, в людей немає нічого.

На територію «Гончаренко центру» та магазину «Інтермеццо» приносять. Ми тут все це приймаємо і коли все назбирається – вивозимо в район Новоселівки. Там є люди, які приймають у себе на садибі і потім жителі приходять, обирають кому що треба.

Щодня чернігівці приносять до центру пакунки з допомогою», — волонтерка Любов Ріпа.

«Не можна сказати, що сьогодні багато, а завтра ні. У суботу тут було все закладено. І посуд, і книжки дитячі, люди привезли, сказали: нехай користуються. Настільні ігри були. Приймаємо не лише для дорослих, постраждали й діти. Багато одягу та взуття приносять для дітей», — волонтерка Любов Ріпа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кровна взаємодопомога: захисники Чернігова долучилися до Всесвітнього дня донора

Пані Валентина про збір дізналася від колег і вирішила долучитися. Сьогодні принесла зимові черевики, завтра планує заскочити до центру, аби віддати осіннє взуття.

«Ми всі допомагаємо, у нас на роботі допомагають, мені сказали – і йде як ланцюгова реакція. Як можемо, тим і допомагаємо. І грошима допомагаємо, а тут сказали, що можна і погорільцям.

Я знайомим кажу, вони теж приносять сюди, посуд приносять. І ще з роботи дівчата принесуть обов’язково», — пані Валентина

Приносити речі до «Інтермеццо» можна щодня, в робочі години закладу. Приносити можна все, адже ніколи не знаєш, що може знадобитися людині, яку «звільнили» від усього.

«Наближається осінь, насуваються холоди. Людям потрібно десь жити, щось носити. Людям треба десь жити. Зима йде, вона спитає. Тому хай приносять усі», — волонтерка Любов Ріпа.

Попереду в українців ще багато випробувань. Та об’єднавши зусилля, ми неодмінно переможемо

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button