Суспільство (відео)

Премії працівникам міськради та нові кадрові рішення: нарада Чернігівської міської ради (Відео)

«Їм немає чого робити просто і вони придумують якісь там юридичні казуси, як би нашкодити місцевій владі»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Традиційна ранкова нарада Чернігівської міськради також не обійшлася без уже традиційної згадки конфлікту між мерією і міською військовою адміністрацією – цього разу коментували нещодавні колізії щодо рішень, ухвалених депутатами під час позачергової онлайн-сесії міськради.  

«А місцева влада має не реагувати на ці провокації та робити свою роботу»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Утім, усе-таки не реагувати, як бачите, поки що не вдається. Тож після обговорення наболілого перейшли до питань життєдіяльності Чернігова: звітували представники низки комунальних підприємств міста та управлінь міськради. Серед основного – аналіз роботи низки установ під час хуртовини, що лютувала в місті ввечері 26 та протягом доби 27 листопада.

«Було задіяно сім бригад людей, які працювали на прибиранні зупинкових комплексів, на зупинках громадського транспорту, пробивали пішохідні переходи. Загалом було задіяно орієнтовно 83 людини. Також працювали 25 одиниць техніки: частина працювала з відвалами, частина посипала, чистина вивозила сміття.

Також сьогодні трошки допрацюємо тротуари. Зупинки громадського транспорту вже забезпечені піщано-сольовою сумішшю кожна»,- Сергій Стринадко – головний інженер КП «АТП-2528» ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадський активіст оскаржуватиме в суді проведення сесій Чернігівської міської ради в режимі онлайн

«В принципі відпрацювали нормально, в штатному режимі. Великих ДТП не було, тому все нормально»,- Олександр Рижий – начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР.

«Усі заклади освіти працювали в звичайному режимі, наскільки це було можливо»,- Василь Білогура – начальник управління освіти ЧМР.

Одразу після спічу начальника управління освіти ЧМР Василя Білогури виконувач обов’язків міського голови пропонує йому подати на затвердження списки працівників сфери освіти міста, які цьогоріч отримають премію за успішну співпрацю з іноземними партнерами.

«Усе-таки 140 мільйонів ми залучили в цей процес, це суттєві кошти. І ті люди, які працювали в цьому проєкті, то дайте пропозицію – чи річна додаткова премія, чи місячна. Вони реально заслужили, реально заслужили»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Також в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако під час ранкової наради запропонував розширити штат працівників двох управлінь міськради. На його думку, таке кадрове рішення забезпечить місту більшу продуктивність у сфері співпраці з іноземними партнерами й отримання необхідного фінансування. За його словами, бюджету міста такі зміни обійдуться орієнтовно в 300 тисяч гривень на рік. 

«Нам треба розширити цей напрям. Знайдіть незадіяні штатні одиниці по управлінню, щоб ми не збільшували штатної структури, додати потрібно управлінню освіти +1 людину й в управління міжнародних відносин +1 людину.

Ми подивимося, щоб ці люди отримували не ринкову, але нормальну заробітну плату. Бюджету міста на рік ці дві людини коштуватимуть орієнтовно 300 тисяч гривень»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button