Суспільство (відео)

Припинення договорів і відзнака для волонтерів: підсумки сесії Чернігівської міської ради (Відео)

У Чернігові відбулася перша позачергова сесія міської ради від початку повномасштабної війни. Розпочали її з хвилини мовчання, вшановуючи всіх загиблих від російської навали. Після тривалих обговорень депутати припинили договір оренди між ТОВ «Технова» та Чернігівською ТЕЦ.

Аналізуючи останній рік роботи цього підприємства… значний період часу воно працювало на природному газі. Зазнало збитків – декілька сотень мільйонів гривень. Крім того, є висновок НКРЕКП, є програний Верховний Суд. На сьогодні треба вкладати кошти. Немає вугілля, а робота на газу – це заздалегідь збиткова робота. І орендар підіймає руки, каже: «Заберіть», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також одним із головних аргументів, що наводить фірма «Технова», є неможливість усунути пошкодження в єдиному майновому комплексі внаслідок військової агресії з боку рашистів.

«Обладнання подачі вугілля і проблема буде з вугіллям. Обладнання хімічного цеху, турбінного відділення. Обладнання зв’язку та диспетчеризації, електроцеху, котельного цеху, теплових і підземних комунікацій. За попередньою оцінкою інституту, який робив експертизу, вартість відновлювальних робіт 803 мільйони гривень», — Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

За припинення достроково договору оренди проголосували 29 депутатів. А от за дострокове припинення повноважень депутатів міської ради голосів так і не набрали. Йдеться про Віталія Хрустицького («Рідний дім») і Павла Гармаша («ОПЗЖ»).

Відтепер у Чернігівській міській раді немає фракції ОПЗЖ.

«Відповідно до поданої заяви голови фракції ОПЗЖ Сехіна Віктора Олександровича, інформую про припинення діяльності депутатської фракції політичної партії в Чернігівській міській раді 8-го скликання», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Не оминули сферу міжнародних відносин і розірвали дружні стосунки з білоруським містом Гомель.

«Сьогодні такий сусід, як місто Гомель, не може бути нашим дружнім сусідом, оскільки, починаючи вже з 24 лютого, ми отримували не позитив, а горе. Ми отримували смерть від білоруської сторони. Це і логістичні бази, які розташовувалися там. І взагалі повноцінне сприяння Росії, яка створювала там свої плацдарми з білоруської сторони», — Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Натомість тепер планують укласти договір про співпрацю з польським містом Ряшів (Жешув). Підписання угоди заплановане на 20 червня, поки ж закріпили домовленість у режимі онлайн. Наприкінці обговорили питання відзначення чернігівських волонтерів державними нагородами.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще статті по темі

Back to top button