Суспільство (відео)

Про партизанів-злочинців, радянські символи і День перемоги: «Гостра тема. ONLINE» (Відео)

Чому Український інститут пам’яті критикує партизанський рух на Чернігівщині?

Чи мають право ветерани Другої світової війни на мітингу-реквіємі носити радянські символи (у т.ч. георгіївські стрічки)?

Що насправді символізує День пам’яті і примирення – кого ми маємо пам’ятати та з ким примиритися?

Про Другу світову війну, перемогу над нацизмом, День пам’яті та примирення і відзначення цих дат поговорили в прямому ефірі передачі «Гостра тема. ONLINE». Гостем студії був представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Весь світ знає, що Другу світову війну у вересні 1939 р. розв‘язали дві тоталітарні країни: нацистська Німеччина і комуняцький СРСР. Гітлер і Сталін почали розподіл Східної Європи зі спільної окупації Польщі та спільного параду нацистських і совєтських військ у Бресті. Назва «Велика Вітчизняна війна 1941 – 45 років» – це фіговий листок для прикриття союзу Сталіна й Гітлера. Совєтська пропаганда після 1941 р. намагалася сховати за цим міфом факт попередньої співпраці двох тоталітарних режимів. Побутування в Україні совєтських міфів про війну — це надзвичайно важливо для московії, адже вони стали головним елементом совєтської ідентичности частини наших громадян. Не московини чи москвомовні українці, яких начебто захищає Путлер, є основою для московинської агресії на сході України чи анексії Криму, а саме «совєтські люди». Тому досить послуговуватись історію, написану совєтами! Чути правду надто важко. Але пора знати історію справжню! Справді, історія – це зброя. Тож руйнуймо совєтські міфи, щоб врятувати себе, Україну і світ!

Back to top button