Суспільство (відео)

Муніципальну поліцію Чернігова очолив Хрустицький (Відео)

У Чернігові пройшов конкурсний відбір серед кандидатів на посаду начальника КП «Муніципальна поліція» Чернігівської міської ради.

За умовами конкурсу, кандидати склади письмовий іспит та пройшли співбесіду.

Їм заборонили брати до рук мобільні телефони, планшети і будь-які допоміжні засоби, з яких можна списати, і рівно о десятій ранку кандидатів на посаду начальника нового у Чернігові комунального підприємства «Муніципальна поліція» посадили за стіл і запропонували обрати білет із питанням.

—  Іспит складається із письмової частини, яка триватиме 60 хвилин. За обраним білетом, державною мовою на аркуші зі штампом Чернігівської міської ради, — Надія Рубашенко, начальник відділу кадрової роботи міськради.

За посаду головного муніципального міліціянта боролися усього два кандидати – 47-річний непрацюючий пенсіонер Микола Борисенко, він же колишній працівник управління карного розшуку в області, управління по боротьбі з організованою злочинністю; був заступником керівника обласного штабу міліції, займався питаннями протидії корупції.

— Я проаналізував свою попередню діяльність в органах внутрішніх справ і вирішив, що можу бути корисним місту, — Микола Борисенко, кандидат на посаду начальника КП «Муніципальна поліція».

Ще один кандидат на посаду – 43-річний Віталій Хрустицький, заступник директора з правових питань комунального підприємства «Паркування та ринок».

— Я сам прийняв це рішення. Зрозумів, що можу це робити і хочу це робити насамперед, — Віталій Хрустицький, кандидат на посаду начальника КП «Муніципальна поліція».

Був іще один учасник конкурсу – В’ячеслав Корма, але він на іспит не з’явився. Причини нікому не відомі. Оцінювали кандидатів 10 членів комісії, у складі якої – депутати міськради і члени виконкому. Очолив усіх заступник міського голови Михайло Шостак.

— Десять чоловік, які входять до складу комісії, і голосуванням більшості голосів обираємо. Втім, голос голови комісії є вирішальним, — Михайло Шостак, заступник Чернігівського міського голови.

На письмовому етапі екзамену обидва кандидати мали відповісти на 5 питань, які стосувалися Законів України та документів, якими вони керуватимуться у своїй роботі. Оцінювали їх за п’ятибальною шкалою.

— Борисенко Микола, білет № 12, загальна сума – 16 балів. Хрустицький Віталій, білет № 8, загальна сума балів – дев’ятнадцять, — Михайло Шостак, заступник Чернігівського міського голови.

Вирішальною стала співбесіда членів комісії з кандидатами. Обоє вже в усній формі розповідали про українське законодавство, говорили і про функції новоствореної у Чернігові муніципальної поліції.

— Завдання – це екологічна інспекція, екологічна безпека міста, благоустрій міста, — Віталій Хрустицький, кандидат на посаду начальника КП «Муніципальна поліція».

— Підтримання об’єктів благоустрою в належному стані, недопущення порушення цих об’єктів, — Микола Борисенко, кандидат на посаду начальника КП «Муніципальна поліція».

Обоє співбесіду успішно пройшли. Видаливши з екзаменаційної зали журналістів, конкурсна комісія обрала переможця і міському голові Владиславу Атрошенку рекомендуватиме підписати контракт із переможцем іспиту.

— На підставі розгляду поданих документів іспиту та співбесіди, конкурсна комісія визначила переможця – Хрустицького Віталія Анатолійовича, — Надія Рубашенко, начальник відділу кадрової роботи міськради.

Якщо мер підпише з Хрустицьким контракт, новообраний начальник муніципальної поліції візьметься за відбір кадрів і розпочне виконувати покладені на нього функції.

Нагадаємо, ця муніципальна поліція займається, наприклад, прибиранням незаконно встановлених МАФів і гаражів, бореться із незаконною торгівлею на вулицях міста, ловить тих, хто обписує стіни чи псує об’єкти інфраструктури. Ця служба є у Вінниці, Луцьку, Львові. Її фінансує, утримує та контролює міська рада.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Прогнозований міліціянт: муніципальну поліцію Чернігова очолив
    ?? ??
    Найдіть помилку, це просто смішно, що робиться з мовою!

Back to top button