Суспільство (відео)

Психологічна «тусовка»: в Чернігові відбуваються міжнародні читання (Відео)

Міжнародні дев’яті сіверянські соціально-психологічні читання приймає Національний університет «Чернігівський колегіум імені Тараса Шевченка». Основна тема – психологія. Науковці та практики цієї сфери з усіх куточків України плюс онлайн-доповідачі з Білорусі, Польщі та Чехії – обговорюють актуальні теми сьогодення.

«Наші читання поєднують як наукову складову, так і практичних психологів», — розповідає Володимир Дятлов, перший проректор Національного університету «Чернігівський колегіум ім. Т.Г. Шевченка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любов за гроші: чи варто платити дітям

«Проблеми, що мають безпосередній вихід на такі аспекти, як виховання, забезпечення психологічного здоров’я в наших складних соціально-політичних і соціально-економічних умовах», — говорить Олександр Дроздов, завідувач кафедри загальної та соціальної психології Національного університету «Чернігівський колегіум ім. Т.Г. Шевченка».

Професія «психолог» сьогодні набуває дедалі більшої структуризації та затребуваності. Одна з причин – соціальна нестабільність в умовах війни.

«Проблематика дуже актуальна від проблем гібридної війни, оскільки 95% це промивка мізків усіх країн і народів», — відзначає Володимир Моргун, професор кафедри психології Полтавського педагогічного університету ім. Короленка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суїцидальний жах: на Чернігівщині зросла кількість самогубств

Окрім фахівців із психології, актуальності набуває суміжна спеціалізація – соціальна робота, а саме – соціальні педагоги та фахівці з інклюзивної освіти, яка нині в тренді на рівні держави.

«Як завжди добиваємось, щоб психолог був не один на школу. Психологи потрібні зараз усюди, і в наших лікарнях, у нашому госпіталі потрібна ціла психологічна служба», — наголошує Алла Скок, декан психолого-педагогічного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум ім. Т.Г. Шевченка».

Учасники конференції взяли на себе місію поєднати науку та практику. Адже, на їхню думку, з часом в Україні, як і в Європі, роль психолого-соціальної роботи зростатиме. До речі, чернігівський виш запрошує на навчання майбутніх абітурієнтів, які мріють пов’язати своє життя з психологією.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button