Суспільство (відео)

«Радикальне свинство»: меняни обурені свавіллям місцевих «ляшківців» (Відео)

Потрапивши до влади на хвилі Майдану, двоє відомих менських радикалів – нині відсторонений від роботи міський голова Геннадій Примаков і його товариш із набивання кишень Валерій Гайдукевич, магнат цілого свинокомплексу, відомий на прізвисько «Пончик», – продовжують у Мені вести свої темні справи.

«Я не хочу коментувати усіх цих гадостєй», — Менський міський голова Геннадій Примаков.

Справжню «свиню» міський голова Геннадій Примаков нині готує АТОвцям, піар на тлі яких, до речі, і проклав йому шлях до мерського крісла. В елітному районі Мени, неподалік санаторію «Остреч», головний радикал міста хоче роздати землю військовослужбовцям. Справа непогана, але є в ній одне велике «але»:

«Тут сморід жахливий просто стоїть. Жити тут неможливо. Я б тут не жив. Ви самі чуєте, як тут смердить. А як нам тут жити», — учасник АТО Іван Новик.

Вся біда в тому, що землі, які міськрада хоче роздати учасникам АТО, знаходяться по-сусідству із свинокомплексом поплічника менського мера – «радикального пончика» Валерія Гайдукевича.

«Вони планують цю землю дати АТО, ці дільниці. І потім у них просто Гайдукевич хоче викупити і зробити тут ще один свинокомплекс. Я думаю, десятитисячний комплекс», — житель Мени Олександр Шумний.

Оцього найбільше і боїться менянин Олександр, який живе поряд зі свинями Гайдукевича по вулиці з красивою назвою – Свободи. Втім, ні родина Олександра, ні навіть цілий мікрорайон Мени дихати на повні груди тут уже давно не може.

«Влітку не можна відкрити квартирку. Діти тут ростуть. Щойно вечір настає, дихати нічим. Виправили пралкою, прання повісили, через якийсь час не можна вдягтися, в хаті майже свиноферма», — житель Мени Олександр Шумний.

На всі звернення людей до різних інстанцій стосовно діяльності свинокомплексу – жодної реакції. Тим часом радикальний «пончик» Гайдукевич і далі розширяє свої свинячі володіння. Бо в цьому його підтримує надійний товариш – мер Геннадій Примаков, який стоїть не на боці своїх виборців, а прикриває бізнес-справи свого товариша.

«Смердить тим, кому не подобається свинокомплекс, тим, кому не подобається Гайдукевич», — Менський міський голова Геннадій Примаков.

Мер каже, що землі АТОвцям, швидше за все, роздадуть у цьому полі. Зараз детальний план із розпаювання ділянок проходить стадію громадського обговорення.

«Це сільгосппідприємство, що займається вирощуванням свиней, від цього комплексу необхідно витримати необхідні санітарні норми. Поки не відбудеться перепрофілювання цього підприємства, будуватися в цій санітарній захисній зоні неможливо», — Андрій Ющенко – завідувач сектору містобудування, архітектури і ЖКГ Менської райдержадміністрації.

Та меру Геннадію Примакому ці слова, як кажуть, до одного місця. Він має інші клопоти – наприклад, по головній дорозі до свинокомплексу товариша треба ж зробити вуличне освітлення. До речі, з 2014 року Мена вже є учасником грантового проекту з освітлення вулиць міста. Наприкінці того року реалізували першу стадію проекту – на стовпах встановили 124 енергозберігаючі лампочки. А от на другу стадію гранту, сума якого майже 11 мільйонів гривень, ляшківець Геннадій Примаков таки накинув оком. Під шумок переробив уже затверджений його попередником – тодішнім мером Федором Фесюном – проект, і вніс у нього вулицю дорогою на санаторій «Остреч» – саме ту, де стоїть свиноферма  Гайдукевича.

 «Спочатку на повороті на Остреченську в нас не було запроектовано цих ліхтарів. Якщо така заміна відбулася, то це повинно було бути рішення робочої групи спільно з координатором проекту – міським головою. Яким це чином відбулося, мені не відомо», — заступник Менського міського голови (2011-2015 рр.) Юрій Стальніченко.

 «Коли цей проект ми дивилися, ми встановили, що цей проект не досконалий. Там був колишній міський голова, якому треба піти до лікаря і який затверджував всі ці вулиці. Ми звернулися до проектувальників, до групи підтримки, до Євросоюзу, і сказали, що у нас є вільні ліхтарі, тобто ліхтарі, що накладені, і це не передбачено проектом, тому ми перенесли ці ліхтарі на решту вулиць, але ми не переносили абияк», — Менський міський голова Геннадій Примаков.

На окрему увагу правоохоронців заслуговують і руїни менського «Заводу продтоварів». Уже тривалий час вони прикрашають центральну частину Мени. Мер відхрещується від цієї території і каже, що не знає, кому вона належить. Ця інформація в Мені надто засекречена.

«Зареєстровані в цьому масиві п’ять земельних ділянок, кадастрові номера визначені, але навіть на запит прокуратури кадастровий реєстратор не може надати інформацію, за ким речове право зареєстровано. Це свідчить про те, що договори оренди на ці земельні ділянки Менською міською радою не укладалися», — начальник відділу Держгеокадастру в Менському районі Владислав Кочубей.

Утім, Челайну стало відомо, що ці катакомби на майже три гектари належать тому самому «радикальному пончику» Гайдукевичу, хоча свинячий магнат не платить за них жодної копійки до бюджету Менської міської ради. Та й, швидше за все, опікується ними під прикриттям. А нещодавно на території «Заводу продтоварів» знайшлася й шоста ділянка. Її віддали в аренду якомусь невідомому киянину Мірошниченку О.В, про якого в Мені ніхто нічого не знає і в очі його ніхто не бачив.

«Ми не контактуємо із заявниками. Комісія рекомендувала це рішення вирішити на сесії Менської міської ради. Комісія дала позитивний висновок. Там є усі дозвільні документи на придбання даного приміщення і, відповідно, людина має право отримати цю землю в оренду», — депутат Менської міської ради Олександр Карпенко.

І ось на цій шостій ділянці темні справи Менського міського голови Геннадія Примакова припинили. СБУ затримала головного радикала міста за хабар у сприянні виділенні ділянки. Нині ляшківця Геннадія Примакова відсторонили від роботи до 14 вересня. Тож меняни і далі житимуть без обіцяної радикалом реконструкції  лікарні, школи і дитячого садка, супермаркету, соціального магазину, громадського транспорту і мало що не космодрому.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Даже не знаю, такая сумма… и куда? На фонтан! Попахивает тупорылым отмыванием бабла,
    а некоторые еще и спасибо Атрошке говорят. Не понимаю я эту колхозную психологию((((

  2. А чего еще можно было ожидать от Пончика о ко?? Эти твари только и знают, что бабло отмывать, а на людей им насрать, даже на наших героев АТО(((((

  3. А шо за долбойоб писав статтю???

Back to top button