Суспільство (відео)

Роман чернігівської письменниці – серед переможців Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»(Відео)

Серед фіналістів Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» – рукопис чернігівської письменниці Олени Терещенко. Написаний ще в 2022 році «Маг поза законом» отримав відзнаку в номінації «Романи». Це вже не перша перемога чернігівки в цьому конкурсі.

 «У цьому романі в доволі символічному вигляді, але показані ці воєнні події, в яких жили люди в різних містах, зокрема в Чернігові. Там описується наліт драконів на місто, як люди покидають місто. Це і політична фантастика, і трохи історична, і кохання, оскільки там далі розвивається любовна лінія і, можна сказати, етнічна, оскільки базується на східноєвропейському фольклорі.»,- Олена Терещенко, письменниця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологічна трагедія на Десні та Сеймі пензлем чернігівців: у місті триває проєкт із декоративного розпису (Відео)

Як зазначає Олена Терещенко, роботу над романом вона розпочала ще до повномасштабного вторгнення, проте після початку трагічних подій акценти в романі набули нових сенсів.

 «Сам сюжет роману закручується навколо того, що є герцогство Гельденське. І в цьому герцогстві заборонена магія, тобто там існує орган на зразок інквізиції. Головна героїня Ядвіга від народження володіє магічними здібностями, але вона змушена їх приховувати. Власне, тому така і назва «Маг поза законом».,- Олена Терещенко, письменниця

Роман «Маг поза законом» наразі чекає свого видавця.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button